Store hunde vil bide franskmand i Dubai | Golf.dk
Mike Lorenzo-Vera har aldrig vundet på europatouren. Nu har han en glimrende chance i tourens største turnering.

Foto: Getty Images

Store hunde vil bide franskmand i Dubai

22/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Mike Lorenzo-Vera har præsteret fire andenpladser på europatouren, men aldrig en sejr. Tommy Fleetwood vandt Race to Dubai i 2017, og han har en chance for at gentage bedriften.

Denne uge er der ikke tale om et nulsumsspil, for både franskmanden og englænderen kan få deres drømme opfyldt i DP World Tour Championship.

Lorenzo-Vera lagde sig på førstepladsen med en suveræn første runde i 63 slag, og det betød, han fredag kom til at spille førerbold med Rory McIlroy. 

Begge spillede deres første fulde sæson på europatouren i 2008. Siden har Lorenzo-Vera tjent 4,3 millioner euro. Fra starten på 2019-sæsonen har Rory McIlroy tjent over 10 millioner dollars - på PGA Touren alene. Forskellene på verdens nummer to og 96 er til at tage at føle på.

Men det var Lorenzo-Vera, som gik ind til dagens runde på Earth Course med et forspring på et enkelt slag, og i løbet af dagen lagde han yderligere afstand til sin spillemakker, den dobbelte vinder af turneringen.

McIlroy fik aldrig gang i spillet, og med en runde i 74 slag faldt han tilbage til femtepladsen i -6. Selv med to bogeys på de sidste fire huller klarede Lorenzo-Vera anden runde i 69 slag, fem færre end den nordirske verdensstjerne.

Lorenzo-Vera nåede til -12 samlet, og halvvejs gennem turneringen har han lidt at give af i kampen om førstepræmien på tre millioner dollars.

- Jeg har et forspring på tre slag, og det er bedre end at være tre slag efter. Men det kommer til at blive stressende, for jeg har nogle store hunde i hælene, og de vil forsøge at bide mig, sagde franskmanden til europatouren.

En af de nærmeste konkurrenter er Fleetwood. En birdie på sidste hul, dagens syvende birdie, gav en runde i 68 slag, og med den rykkede han til -9. Med den førende spiller på Race to Dubai, Bernd Wiesberger, nede på en delt 13. plads, ligger Fleetwood til at rykke forbi og løbe med den samlede sejr. Jon Rahm er heller ikke uden chancer. Spanieren lavede eagle på sidste hul for en 69'er og for at spille sig op på siden af Fleetwood på andenpladsen.

Det trækker op til en spændende weekend, men måske ikke set med danske øjne. Joachim B. Hansen, den eneste danske deltager, startede dagen på 41. pladsen, og med tre birdies på de første syv huller rykkede han hurtigt opad i tabellen. 

Den 29-årige formåede dog ikke at bygge videre på den gode start, og da han puttede ud på 18. hul, stod der 73, +1, på scorekortet. Det gav et dyk til +3 og en samlet 43. plads.

Med 15 slag til toppen er vi tæt på at kunne konkludere, 2019 bliver en sæson uden dansk sejr på europatouren. Det hører til sjældenhederne. Siden Thomas Bjørn hentede sin første sejr i 1996, er det kun hændt i to sæsoner, at der ikke har været en dansk vinder – i 1997 og 2004. 2019 ser ud til at blive den tredje i rækken.

Alligevel har sæsonen budt på flere store bedrifter. Lucas Bjerregaard slog Tiger Woods i WGC – Match Play og leverede flotte resultater i tre majors; Nicolai Højgaard blev nummer to i KLM Open; Jeff Winther beholdt sit tour-kort for første gang i karrieren; og Hansen kvalificerede sig til finalen i Dubai med en andenplads og en fjerdeplads i de sidste måneder af sæsonen.

Han har to runder til at forsøge at spille sig til et sidste stort resultat.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer