Stor vikingeborg fundet: Golfklub slipper formentlig med skrækken | Golf.dk

Stor vikingeborg fundet: Golfklub slipper formentlig med skrækken

06/06 - 2020 | Henrik Søe

I slutningen af maj blev Danmarks formentlig største vikingeborg opdaget på Falster. En del af borgen, som kan dateres tilbage til vikingetiden, ligger på Falster Golfklubs område - lige i nærheden af 17. hul ved Virket Sø. 

Men heldigvis for golfklubben er der ingenting, der tyder på, at golfbanen bliver berørt af det store arkæologiske gravearbejde, som allerede er sat i gang. 

 - De graver cirka 100 meter bag ved vores 17. teested, og så graver de på en skrænt, som ligger så langt til venstre, at det højst sandsynligt ingen betydning får, siger formanden i Falster Golfklub, Lars Cieslak, til Golf.dk.

I første omgang skal arkæologerne nu grave i en prøvetid på tre uger, hvor de ud de luftfotos, som afslørede vinkingeanlægget, skal forsøge at finde ud af om deres teorier passer. 

- Frygten var, at de ville grave hullet op, for så var vi frygtelig meget på den, men med det, der er blevet sat i udsigt, er vi ikke bekymrede. 

- 17. og 18. hul ligger på den anden side af vejen op mod Virket Sø, og det er de huller, der er i spil. I betragtning af, at det er de to huller, hvor man afslutter og ser ud over golfanlægget, så ville det være en katastrofe. Hvis det skulle ske og det hele bliver til UNESCO verdensarv, så får Falster Golfklub et kæmpestort problem, men det er ikke udsigten, og vi krydser fingre for, at det ikke sker, siger Lars Cieslak. 

Selv om arkæologiske udgravninger sjældent passer ind i golfklubbernes kram, så vil Lars Cieslak ikke udelukke, at golfklubben på et tidspunkt kan drage gavn af vikingeborgen.

- Vi har snakket om det, og hvis vikingeborgen på sigt går hen og bliver et trækplaster på sigt, kan vi måske udnytte, at vi allerede har naturstier omkring golfklubben. På den måde vil vi kunne opfordre folk til at komme og nyde naturstierne med udgangspunkt i golfklubben, og lade folk komme og drikke en øl på terrassen og på den måde sætte mere gang i vores bistro, siger han. 

Skulle man være interesseret i fortidsminder eller vikingeborge, og får man lyst til at svinge forbi for at kigge nærmere på udgravningen, skal man dog ifølge formanden ikke snyde sig selv for en runde på banen.

- Banen står utrolig flot i øjeblikket, og vi får meget ros for den, siger han. 

User Comments:

  • En køretur værd!!

    07/06 - 2020 | Martin Pedersen

    Jeg kan i den grad give Lars Cieslak ret i at banen står super flot i øjeblikket. Hvis man ikke har spillet Falster Golfklub, så er man gået glip af en dejlig og svær oplevelse. På for 9, som tidligere var bag 9 er der nogle ret skræmmende huller - fx et par 5 på 506 meter og det er smalt som bare pokker. En park og skov bane med saftige greens og fuglefløjt - lidt en skjult diamant blandt mange flotte golfbaner i Danmark.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer