Stor uge på Symetra Tour | Golf.dk
For mindre end to uger siden sejrede Nanna Koerstz Madsen på Symetra Tour, og nu er hun tilbage i USA i jagten på ny succes.

Foto: Nanna Koerstz Madsen

Stor uge på Symetra Tour

11/05 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Symetra Classic, som blev vundet af Nanna Koerstz Madsen, havde med sine 150.000 dollars den største præmiesum af de seks første turneringer på den amerikanske udviklingstour. Denne uge får den et nyt nøk opad i South Carolina, da der i Self Regional Healthcare Foundation Classic spilles om 200.000. Kun én af sæsonens 22 turneringer har en margnalt større samlet sum på spil, så det er en vigtig uge, Koerstz Madsen og Emily Pedersen går ind til. 

Efter kun en uge hjemme i Danmark har de to vindere på europatouren krydset Atlanten på ny og er klar til at svinge løs på The Links at Stoney Point i Greenwood.

Det erklærede mål for begge er en plads på LPGA Tour, og for at nå dertil via Symetra Tour, er en slutplacering i top-10 på pengelisten nødvendig. Efter fire spillede turneringer er Koerstz Madsen nummer tre med 30.325 dollars, mens Pedersen efter sin første turnering er nummer 120 med 805 dollars.

Det er aldrig til at sige, præcis hvilket beløb, det kræver, at sikre sig sæsonkort til LPGA, for udviklingen i både turneringstal og præmiepenge har været dramatisk. I 2011 blev der sæsonen igennem spillet 16 turneringer med en samlet sum på 1.765.000 dollars, mens der fem år senere blev uddelt 3.125.000 i løbet af 23 turneringer. I det tidsrum blev nummer 10 på pengelistens indtjening mere end fordoblet til 67.577 dollars i 2016.

Det er ingen garantier, men kan danskerne matche det beløb i år, vil de have en god chance for at nå målet om oprykning, for denne sæson er der en turnering færre end den forrige. Uanset hvad er det klart, at førstepræmien på 30.000 dollars vil være et stort skridt i retning mod målet.

Koerstz Madsen er på morgenholden med starttid klokken 14.14, mens Pedersen først kommer på banen 19.37.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk