Stor uge på dansk jord kan sende Leth ind i varmen | Golf.dk
Martin Leth Simonsen havde en god første dag ved Made in Denmark Challenge i Ry.

Foto: Brian Rasmussen

Stor uge på dansk jord kan sende Leth ind i varmen

08/08 - 2019 | Kasper Ørkild

En af de bedste danskere på første dag af Made in Denmark Challenge var Martin Leth Simonsen. Nordjyden hentede seks birdies i sin runde uden bogeys, og dermed sikrede han et godt afsæt for ugen på Silkeborg Ry Golfklubs anlæg ved Ry.

- Jeg havde nok taget seks under inden runden, så det er fint. Jeg havde 16 greens i regulation, så det var meget stabilt, fortæller han.

Martin Leth Simonsen ligger på en 20. plads på Challenge Tours pengeliste. Dermed er han lige kort af top-15, som ved sæsonens slutning avancerer til European Tour. 

- Jeg er gået lidt den forkerte vej de seneste uger. Men jeg ved, at jeg igen er helt med efter en god uge. Det er lige før, at en sejr kan sikre mig kortet, siger aalborgenseren.

Ranglisten er dog skubbet mentalt til side.

- Det er ikke noget, som jeg tænker alt for meget på. Hvis jeg gør det, så bliver det i hvert fald ikke godt. Det er ikke noget, der gør mig bedre, tilføjer han.

Typisk præsterer Martin Leth Simonsen på de udfordrende baner. Men i Ry blev der onsdag scoret masser af birdies og skudt flere lave runder. 

- Det er ikke mit drømmevalg. Jeg havde lidt håbet, at det blev den anden Silkeborg-bane af den grund. Men hvis du slår den rigtigt skævt, så er du også i problemer. I roughen er den væk, siger han.

Runden i 66 slag på første dag viser dog, at han alligevel kan finde rundt på banen, selvom den står kort og indbyder til nogle offensive slag.

- Banen er i god stand og spiller fint. Jeg synes, at det er en sjov bane at spille. Det er altid sjovt at kunne spille lidt mere aggressivt, end vi plejer, slutter Martin Leth Simonsen.

Anden runde er i gang i Ry, hvor flere spillere har fået en god start.

Se hele stillingen her.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer