Stor udmærkelse til PGA of Denmarks uddannelse | Golf.dk
Tony Bennett Head of Education PGA of Europe (tv) Steffen Jacobsen Sekretariatsleder PGA of Denmark (MT) Ian Randall Managing Director PGA of Europe (th)

Foto: PR

Stor udmærkelse til PGA of Denmarks uddannelse

29/11 - 2018 | Pressemeddelelse

PGA of Europe har netop afholdt deres årlige kongres med deltagere fra 27 forskellige nationale PGA.

Under kongressen fik PGA of Denmark overrakt et certifikat, som bekræfter at den danske PGA Elev uddannelse rangerer på det højeste niveau i PGA of Europes, European Education Level System (EELS).

EELS systemet har eksisteret siden 2013 og er lavet for at anerkende de enkelte PGA uddannelsers niveau. Der findes 3 niveauer og det højeste niveau PGA Professional Level som PGA of Denmark har fået udmærkelse for, har 72 læringsmål som skal imødekommes. Det næsthøjeste niveau hedder PGA Coach Level og her skal man kun imødekomme 38 læringsmål og det laveste niveau IPE Level har blot 13 læringsmål som skal imødekomnes.

Den danske PGA elevuddannelse er en tre-årig uddannelse, hvor eleverne har to skoleophold på ISI (i Ikast) og resten af tiden er i praktik hos den pro, hvor de er i lære.

Under skoleperioderne undervises eleverne i trackman, golfteknik, golfundervisning, regler, fitting og reparationer, pædagogik, anatomi og bevægelighedslære samt akademifagene positiv psykologi, præsentationsteknik, oplevelsesøkonomi, oplevelsesledelse og iværksætteri i praksis.

- Det er stor anerkendelse til vores uddannelse og til uddannelsens 2 ”fædre”, PGA Formand Marcus Brown og uddannelseskonsulent Mats Bjørkman, som sammen hele tiden har formået at udvikle Elev uddannelsen, udtaler PGA Sekretariatsleder, Steffen Jacobsen.

Uddannelsen er hele tiden under udvikling, så de nyuddannede PGA Elever opfylder de behov golfklubberne har. Senest er der indledt et samarbejde med Erhvervsakademi Dania som har betydet at eleverne under uddannelsen tager en Akademiuddannelse i Oplevelsesøkonomi, hvilket ruster dem til at gå forrest i rekruttering og fastholdelse af medlemmer, ligesom de bedre kan deltage i administrative opgaver.

Niels Vester fra Erhvervsakademi DANIA fortæller: 

- Det første hold som har bestået den nye uddannelse, har vist et endog meget højt niveau. Vi er glade for at være med til at ruste eleverne til de opgaver som fremtiden byder dem.

Erhvervsakademi DANIA er også inde over Golf Management uddannelsen, som også er en Akademiuddannelse i Oplevelsesøkonomi.

PGA Elevuddannelsen udbydes i et samarbejde mellem PGA of Denmark, DGU, ISI og Erhvervsakademi DANIA.

For at komme i lære som golftræner, skal man være fyldt 18 år. Der er et handicap krav på 4,0 for herrer og 6,0 for kvinder. Det er desuden en forudsætning, at man har gennemført og bestået junior/begyndertræner uddannelsen, grundtræneruddannelsen samt en længerevarende ungdomsuddannelse som f.eks. lærlingeuddannelse med lærebrev, gymnasiet eller tilsvarende.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer