Stor oplevelse trods misset finale | Golf.dk
Henriette Nielsen var den første til at sikre sig en finaleplads med en sikker sejr på 6&5.

Stor oplevelse trods misset finale

11/05 - 2018 | Martin Rahbech

Tre danske damer spillede i denne uge deres chance ved NCAA regionals for at spille sig til det nationale mesterskab NCAA.

De to seniors Malene Krølbøll Hansen spillede med Coastal Carolina og Henriette Nielsen spillede med Kennesaw State på Don Veller Seminole Golf Course & Club i Tallahassee, Florida. De sluttede et pænt stykke vej fra de seks hold, der kvalificerede sig til det nationale mesterskab (NCAA).

Henriette Nielsen tog fra Tallahassee med en fin følelse trods det manglede NCAA til at slutte collegekarrieren af med.

- Vi spillede mod nogle af de bedste collegehold i USA, og vi vidste på forhånd, at vi skulle gå ind og levere vores allerbedste fra starten. Som hold spillede vi godt, og vi er tilfredse ned holdets indsats hele sæsonen igennem. Jeg er rigtig stolt af pigerne og håber at de kan forsætte med at lave historie for skolen, da vi i år har sat mange rekorder. Det var ikke en kamp, vi tabte denne gang. Det var en ny oplevelse som pigerne kan tage med sig videre til næste år. Jeg kommer til at savner dem og specielt mine trænere som har været der i både opture og nedture. Men jeg vil stadigvæk være en stor supporter og komme og heppe på dem til næste år, fortæller Henriette Nielsen til Golf.dk

Hun fik en særlig afslutning på turneringen med mødet med sin landsmand Malene Krølbøll Hansen.

-Jeg vil også ønske stort tillykke til Malene. Vi spillede lige efter hinanden i vores sidste runde og at være der på hul 18 og tage i mod hinanden kunne ikke være en bedre måde at afslutte vores College karriere sammen, fortæller Henriette Nielsen.

Hendes næste udsigt er ikke så meget på golf.

-Personlig, vil jeg nyde mine dage med graduation med mit hold og min kærestes familie og folk der har været der for mig de sidste 4 år inden turen går hjem til min familie i slutningen af maj for en lille stund inden jeg rejser til USA igen, fortæller Henriette Nielsen, der tidligere har fortalt til Golf.dk, at hun har fået job i USA og vurderer sine overvejelser om en professionel karriere som 50/50. 

Linette Holmslykke spillede for Murray State, men en stærk sæson sluttede med NCAA regionals.

Sidste dansker i aktion var Stephanie Astrup, der er rookie på Oklahoma State, og de var meget tæt på at nappe en af de seks pladser videre til National, da de spillede på TPC Harding Park i San Francisco. Men det endte med en delt syvendeplads.

Der er dog to danskere klar til NCAA. De var dog ikke med på holdet, der sikrede avancement.
Cecilie Bofills University of Arizona og Marie Lund-Hansens Washington State University er med videre.

I næste uge skal herrerne i kamp for at jagte NCAA pladser.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer