Stor opbakning til redningsplan i sjællandsk klub | Golf.dk
Det er endnu uvist hvornår man igen kan komme til at spille golf i Skjoldenæsholm. Men den nye ejer er i fuld gang med at sondere terrænet på alle fronter.

Stor opbakning til redningsplan i sjællandsk klub

20/08 - 2019 | Henrik Søe

250 medlemmer af Skjoldenæsholm Golfklub troppede i går op til et medlemsmøde for at blive klogere på deres muligheder for fortsat at kunne spille golf på det sjællandske anlæg. 

Bestyrelsen gav en status på den situation, som klubben er havnet i efter at golfentrets ejere har trukket stikket og opgivet at føre driften videre fra nytår. Skjoldenæsholm råder over 36 huller, og formand Rune Nørgaard præsenterede to mulige scenarier, hvoraf det ene gik på at føre driften videre med én bane, mens det andet tog udgangspunkt i de nuværende to baner.  

- Jeg synes, det var et positivt møde, og der var stor opbakning til, at klubben skal fortsætte. Samtidig var der et meget stort og udbredt ønske om, at vi skal fortsætte med to baner. Det forudsætter en kontingentstigning i omegnen af 30 procent, men det var der også langt hen ad vejen opbakning til, siger Rune Nørgaard. 

- Det giver os et godt rygstød for vores videre arbejde. Men det betyder ikke, at det bliver nemt, for det kommer til at kræve nogle alvorlige tilpasninger af økonomien, og der vil blive en række opgaver, som skal løses af frivillige medlemmer. Vores udgangspunkt er, at banedriften skal varetages af professionelle, og der er enighed hele vejen rundt om, at det skal være baner af en høj kvalitet - uanset om udgangspunktet bliver en eller to baner. Der går vi ikke på kompromis. Men til gengæld bliver vi nødt til at skære stort set alt andet personale væk i golfcentret, så vi kun har en golfmanager som den daglige leder og lidt hjælp til bogholderiet, fortæller Rune Nørgaard, som nu sammen med resten af bestyrelsen skal finde ud af, om opbakningen fra mødet også har genklang i resten af medlemskredsen. 

Klubbens bestyrelse vil samtidig vende og dreje endnu flere sten i bestræbelserne på at præsentere en holdbar løsning for klubben.

  - Vi har haft relativt kort tid til at analysere mulighederne, og vi har ikke vendt hvert et bilag, så der er sikkert flere besparelsesmuligheder. Det vil vi kigge videre på frem mod 31. oktober, siger han. 

Fristen for at melde sig ud af Skjoldenæsholm hedder 31. oktober, så først efter denne dato ved bestyrelsen, om man har det fornødne fundament for at føre driften videre i klubregi. 

- Vi skal som bestyrelse have afklaret os inden, så vi kan give medlemmerne en præcis melding om det grundlag, der er, hvis de fortsætter som medlemmer, siger Rune Nørgaard.

Ejerkredsen bag Skjoldenæsholm Golfcenter trak det økonomiske stik, da Ringsted Kommune foretog en kovending og pludselig trak en forhåndsgodkendelse af et stort planlagt byggeprojekt, som med 36 boliger og en række hytter med 100 sengepladser i tilknytning til golfbanen skulle skabe basis for den fortsatte drift af anlægget. 

Borgmesteren var til stede på mandagens medlemsmøde og medgav ifølge Rune Nørgaard, at kommunen havde begået fejl i sagsbehandlingen og været for imødekommende i forhold til, hvad der kunne lade sig gøre. 

Mulighederne for at få grønt lys til opførelsen af en række huse og ferieboliger ved golfbanen er dog ikke helt død og begravet endnu, og på mandag skal byrådet holde møde om sagen igen. 

- Det var skuffende at kommunen gav en afvisning på baggrund af, at det ikke var muligt ifølge Planloven. Hvis jeg sad i kommunen og havde så stort et aktiv som Skjoldenæsholm Golfcenter, så ville jeg gå den ekstra mil for at få bevaret det.  Det undrer mig, at man ikke har udfordret Planloven, men kommunen har stirret sig blinde på, at byudviklingen skal foregå indefra og ud, siger Rune Nørgaard, der i samme forbindelse undrer sig over, at en af golfbanens naboer, Svenstrup Gods, tilsyneladende er på vej til at få en tilladelse til at bygge 36 boliger på den anden side af den grussti, som støder op til golfbanen. 

- Planloven er efter min mening helt ude af trit, hvis man har en landbrugsejendom og gerne må bygge 36 boliger, men at det ikke lader sig gøre, hvis man er golfbane. Det kan aldrig have været intentionen fra lovgivernes side, siger Rune Nørgaard. 

- Vi arbejder videre i to spor. Vi vil stadig presse kommunen i forhold til byggesagen, for det vil være at foretrække for alle parter, hvis centret drives videre af en ejerkreds, mens klubben står for de sportslige aktiviteter. Men på den korte bane er vi nødt til at se på, om klubben kan drive anlægget fremadrettet, slutter Rune Nørgaard. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,135,116
 • Unique Visitor:142,101
 • Registered Users:161,916
 • Unregistered Users:31,183
 • Blocked Users:12,412
 • Published Nodes:15,877
 • Unpublished Nodes:295
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.215.185.97
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,320
  • This week:92,994
  • This month:319,664
  • This year:2,135,531

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk