Stor danskerdag i Dubai | Golf.dk

Stor danskerdag i Dubai

25/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det er ikke offentlig tilgængelig information, hvad stjernespillerne får for at tage til ørkenen, men man bør nok regne med, at verdens nummer fem, Bryson DeChambeau, har fået sig en check med et pænt antal nuller for at spille med i Dubai Desert Classic. 

Uanset hvad, han er blevet betalt, så giver han arrangørerne noget for pengene på Emirates Golf Club. Halvvejs gennem turneringen har amerikaneren fundet vej til førstepladsen.

Selv med tre bogeys kom DeChambeau rundt seks under par, samme score som torsdag, og i -12 ligger han helt i front side om side med Lucas Herbert. Australieren gik dagens bedste runde i 63 slag og går en yderst interessant weekend i møde. Han hentede fire top-3 placeringer sin rookie-sæson 2018 på europatouren, og nu får han en ny chance for at vinde karrierens første titel.

Han får hård kamp fra et par tidligere vindere. Alvaro Quiros vandt foran Anders Hansen tilbage i 2011; Ernie Els har løftet trofæet tre gange. De to deler tredjepladsen i -11. Der er gået ni måneder, siden Quiros senest sluttede i top-10 på europatouren, mens man skal helt tilbage til 2016 for at finde Els' seneste top-10 på en af verdens to største tours. Med runder i henholdsvis 64 og 65 bragte de sig ind i kampen om titlen og kommer lørdag sammen ud i næstsidste bold.

Den forsvarende mester, Haotong Li er blandt en gruppe på fem spillere på femtepladsen i -10.

Man skal lidt længere tilbage for at finde de danske deltagere, men det ændrer ikke ved, at det var en stor dag for de rød-hvide i oliestaten. Fire ud af fem klarede cuttet, og lagt sammen var de 18 under par for dagens arbejde.

Efter sidste uges flotte femteplads var det noget overraskende Søren Kjeldsen, som blev sorteret fra på halvvejen. Han lavede fire birdies i løbet af fem huller midt på runden, men gav tre slag tilbage på vejen ind for en 73'er. Han sluttede samlet i par, tre slag fra en plads i finalefeltet.

Størstedelenn af runden lå Thomas Bjørn også på den forkerte side af cutgrænsen, men han arbejdede sig stødt og roligt op gennem feltet. Han nåede til -3 for dagen og turneringen på 14. hul og fik en birdie mere på 17. for at springe frem til 47. pladsen i -4.

Den placering deler han med Lucas Bjerregaard, som var på banen fra morgenstunden. Under vejs lavede verdens nummer 47 seks birdies, fire af dem i træk, og resultatet af det var en 68'er.

Dagens dansker under anden runde var oprykkeren, Joachim B. Hansen. For små tre måneder siden vandt han challlengetouren en times kørsel fra Dubai, og fredag viste han, at talentet så absolut rækker til at spille med på højeste niveau. En tidlig eagle slog takten an, og han var fem under par på sine første ni huller. Han nåede også til seks under par og spillede sig i løbet af fredagen fra +1 til 40. pladsen i -5. 

Hansen er nummer 74 på Race to Dubai, og med blot fire slag til top-10 har han gode chancer for at gøre et godt indhug i den 3,25 millioner dollars store præmiepulje.

Det samme har Thorbjørn Olesen. Danmarks bedste golfspiller var et stykke tid om at komme i gang og var blot i par efter seks huller. Derfra lavede han den ene birdie efter den anden, og ved dagens afslutning havde han skrabet otte af slagsen sammen. Scoren sagde 67, hvilket rykkede ham 17 placeringer frem til 14. pladsen i -8. Derfra er der kun fire slag frem til de to førende. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer