Stor dansk søndag venter i Oman | Golf.dk
I Oman Open har Joachim B. Hansen chancer for at løbe med karrierens første sejr på europatouren.

Foto: Getty Images

Stor dansk søndag venter i Oman

02/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Små 20 timer havde Joachim B. Hansen til at svede over et putt på lidt over to meter for at holde sig delt på førstepladsen i Oman Open. Da lørdag morgen kom, missede han puttet og spillede derefter sin anden runde færdig med en par.

Derefter blev det endelig de øvrige danskeres tur til at komme i gang med anden runde, og de havde vidt forskelligt held. Thomas Bjørn havde en rædselsfuld arbejdsdag, hvor scoren løb op i 84 slag. Ikke overraskende resulterede det i et misset cut.

Ligesom på førstedagen gik Jeff Winther Al Mouj Golf i 73 slag. Runden talte både en eagle og en doublebogey, og scoren gav et ryk fremad fra 76. pladsen til nummer 32. 

Da alle mand havde færdiggjort 36 huller var Hansen delt på førstepladsen og 17.10 lokal tid begyndte han officielt ”weekenden” i selskab med Maximilian Kieffer og Kurt Kitayama. Førerbolden nåede kun at spille tre huller.

Hansen lavede par på første, doublebogey på andet hul, og på tredje vandt han et slag tilbage. +1 for runden, -4 for turneringen, giver en delt andenplads med Brandon Stone og Gaganjeet Bhullar. De tre er et slag efter tyskeren Kieffer, som åbnede tredje runde med tre pars.

33 huller resterer søndag, en marathondag der kan blive den vigtigste i 28-årige Hansens snart ni år som professionel. Hans bedste resultat denne sæson er en 24. plads fra Saudi Arabien; hans bedste resultat gennem årene på europatouren er en tredjeplads fra Scottish Open.

Begge resultater har han mulighed for at overgå, men der venter et langt, hårdt slid, og der er masser af spillere med i kampen om sejren. 14 spillere er inden for tre slag af førstepladsen, når spillet genoptages 04.15 dansk tid. Peter Hanson er blandt fem spillere på tredjepladsen i -3. Victor Dubuisson og David Horsey er blandt spillerne i -2.

Jeff Winther har også en masse at spille for søndag. Han nåede at tilbagelægge 11 huller på tredje runde. Der kom en tidlig bogey på scorekortet, og en mere to huller før spillet blev stoppet. Mellem dem producerede han fire birdies, og -2 for runden bragte ham frem til en delt 20. plads.

Winther er i par samlet. Med fem slag til førstepladsen kan det ikke udelukkes, at han kan nå at blande sig i kampen om sejren.

Selv hvis det ikke sker, får han en glimrende chance for at forbedre sin placering på Race to Dubai, hvor han er faldet ned til 126. pladsen.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer