Stor afslutning giver Nanna 16. plads | Golf.dk
Med en 15. plads og en 16. plads de seneste to uger er Nanna Koerstz Madsen ved at have spillet sig varm.

Foto: Getty Images

Stor afslutning giver Nanna 16. plads

15/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For en uge siden hentede Nanna Koerstz Madsen sæsonens bedste resultat, da hun blev nummer 15 i Thornberry Classic. Denne uge blev næsten ligeså succesfuld for den 23-årige dansker, som gik ind til finalerunden ved Marathon Classic på 30. pladsen.

Koerstz Madsen lavede en doublebogey på Highland Meadows Golf Clubs femte hul, men det blev dagens eneste fejl, og med birdies på seks af de resterende 13 huller kom hun rundt i 67 slag, -4. 

Det gav et ryk op gennem stillingen til en delt 16. plads i -9. Dermed ser hun ud til at rykke ind i top-100 på Race to CME Globe.

Feltets anden dansker, Emily Pedersen, bevægede sig i den modsatte retning. Søndag løb scoren op i 75 slag, og det sendte Pedersen ned på sidstepladsen i +6.

Vinderscoren blev -14. Thidapa Suwannapura blev den første til at komme i klubhuset med den total efter en imponerende 66'er. Senere fulgte Brittany Lincicome, da hendes birdieputt tog sig en snurretur på mere end 400 grader i koppen og blev spyttet ud igen.

Brooke Henderson førte ved dagens start, og den 20-årige canadier var også alene i spidsen i -15 med fire resterende huller. Karrierens syvende sejr på LPGA lå i kortene, men på hul 15 og 16 fulgte bogeys for at sende hende tilbage til -13.

Med to afsluttende par fem huller var der endnu tid til at gøre skaden god igen, men det kunne ikke blive til mere end to pars og tredjepladsen.

Da omspillet skulle til at begynde, instruerede dommeren duellanterne i rækkefølgen af huller, der ville blive taget i brug. Dertil svarede Lincicome, ”så langt når vi ikke. Jeg har et fly klokken 20.00”. Det var ikke arrogance, amerikaneren udviste. Afgangen var vigtig at nå, så hun kan begynde sine forberedelser planmæssigt til næste uge, hvor hun skal forsøge at blive den første kvinde til at klare et cut på PGA Touren i Barbasol Championship.

Hun fik sin vilje. Først drivede Lincicome bolden i en fairwaybunker, og derfra slog hun sit layup i vandet. Hun fik alligevel reddet en par, men det var ikke nok, da Suwannapura slog et mesterligt indspil og sænkede puttet for birdie og karrierens første titel i USA.

Hun blev den kun tredje spiller fra Thailand til at vinde på LPGA.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer