Steen Tinning: - Jeg vil selv bestemme min udløbsdato | Golf.dk
Steen Tinning holder af liver på Staysure Tour, hvor venskaberne er stærkere, end han oplevede på den regulære tour. Her er han ved rangen på Simon's Golf Club dagen inden han skal ud med Des Smyth i første runde.

Foto: Claus Rødgaard Thomsen

Steen Tinning: - Jeg vil selv bestemme min udløbsdato

31/05 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

80’ernes og 90’ernes ikoner ser for manges vedkommende noget anderledes ud, end de gjorde i deres velmagtsdage.

Gordon Brand Jr. er blevet noget mere grå. Constantino Rocca er blevet godt rund at se på, mens Ian Woosnam har svært ved at komme helt ned i knæ, når han læser sine putts under pro-am’en.

Men så er der nogle andre, der slet ikke ligner seniorer.

For eksempel ham, der står og træner små pitchslag iført en tætsiddende, blå Abacus-trøje. Han har også kasket og solbriller på, hvilket gør ham endnu mindre genkendelig. Det er først, da jeg gør forbi bag’en og ser det påtrykte navn, at jeg er sikker på, at den pitchende mand er Steen Tinning.

- Rent fysisk er jeg i langt bedre form end da jeg spillede på europatouren, selvom jeg har mine issues med ryggen. Jeg slår den samme længde, som da jeg spillede europatouren. Jeg synes, den største udfordring er mental. Jeg har sværere ved at koncentrere mig og fokusere, når jeg er på banen, siger han, da vi har sat os på en bænk ved driving range.

55-årige Steen Tinning er eneste dansker på Staysure Tour, som er det golfefterår, han altid havde drømt om. I denne uge er touren kommet til Humlebæk, hvor Shipco Masters afvikles fra i morgen fredag.

Han stoppede ellers karrieren helt tilbage i 2003.

- Jeg var led og ked af at spille de sidste år på europatouren. Jeg havde så mange smerter i ryggen, at jeg vågnede 20 gange om natten og lå i fosterstilling for at sove. Jeg følte mig uforberedt, når jeg stod på 1. tee, husker han.

Derfor brugte han det efterfølgende årti på andre aktiviteter. Herunder gennemførelsen af fire iron men. Den aktivitet er en stor del af forklaringen på, at han i dag er i bedre fysisk form end mange af de andre Staysure-spillere. Han træner stadig fysisk seks dage om ugen.

Tinning var sikker på, at han aldrig ville gøre comeback til golfsporten.

- Jeg savnede at være på landevejen. Også rejselivet. Det er en del af det at flytte sig.

Han savnede givetvis også at vinde, som han gjorde det i 2002 og 2002 på europatouren.

I 2013 gjorde han det så igen, da han satte Bernhard Langer til vægs i dennes egen turnering, Berenberg Masters.

- Det var min største oplevelse. At vinde med et slag foran Langer i hans turnering. Det var specielt at have Langer og Gary Player til at overrække trofæet. Det kunne jeg da godt tænke mig at prøve igen, siger han.

For Tinning lægger ikke skjul på, at konkurrenceelementet betyder alverden.

- Jeg er her for at gøre det så godt som jeg kan. Jeg skal hele tiden spille mig til kortet året efter. Det, der er rarest er, hvis den udløbsdato, der kommer, er en jeg selv bestemmer. Jeg synes jo, at det her en chance. Jeg kan godt lide konkurrencen og livsstilen. Det er friheden til selv at bestemme. At ikke skulle stå på et arbejde eller sidde på et kontor fra 8 til 16. Friheden vil være svær at undvære, konstaterer han.

Derfor skal han gerne holde sig blandt de 20-30 bedste på ranglisten, lige nu er han nummer 27.

Steen Tinning arbejder også på at komme til at spille på den amerikanske PGA Tour Champions, men der er der meget få pladser til spillere, der ikke er hall of famere eller tidligere PGA Tour-vindere.

Så Tinning må beholde sit fodfæste på den europæiske seniortour.

Derfor er han fokuseret på at spille godt på Simon’s. Også selvom det sociale aspekt kan komme til at fylde endnu mere, nu hvor han spiller i Danmark.

- Der er mange flere, der gerne vil snakke med mig. Så jeg har uddelegeret nogle ting til Anne, sådan noget med at hjælpe folk med billetter og lignende, siger han med et smil.

Hvor mange venner og bekendte, der kommer for at se ham denne uge, kan han ikke sætte tal på.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:852,846
 • Unique Visitor:90,204
 • Registered Users:158,305
 • Unregistered Users:31,187
 • Blocked Users:12,367
 • Published Nodes:15,041
 • Unpublished Nodes:263
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:18.207.106.142
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,048
  • This week:103,009
  • This month:487,236
  • This year:853,027

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk