Stærk afslutning sender Bjerregaard frem i feltet | Golf.dk

Stærk afslutning sender Bjerregaard frem i feltet

13/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ifølge verdensranglisten er Lucas Bjerregaard den tredjebedste spiller i feltet ved Houston Open, men når resultaterne i længere tid ikke har været, som frederikshavneren kunne ønske sig, kan mindre end en podieplacering repræsentere et godt resultat. 

Det handler om et støbe et fundament at bygge videre på, og det er Bjerregaard ved at gøre på Golf Club of Houston. 

Verdens nummer 59 var nummer 40 i stillingen, da anden runde var blevet spillet til ende. Han gik de første ni huller af tredje runde i par, men på 10. (banens første) blev det til en doublebogey, da han først missede green og siden brugte tre putts fra mindre en tre meter.

Det var anden dag i træk, Bjerregaard tre-puttede fra enormt kort afstand, men i stedet for at tage vinden ud af sejlet, så skuffelsen ud til at motivere.  

På tredje hul vandt han et slag tilbage, da en wedge blev slået ind til halvanden meter. På fjerde pumpede han et drive 355 yards ud i banen og gjorde arbejdet færdig for birdie på par fem hullet. På syvende holede han sit putt fra fem meter, og på ottende hul kom Bjerregaard ind-og-i fra 55 meter for sin fjerde birdie i løbet af syv huller. 

Det gav en runde i 70 slag og et spring frem til 29. pladsen i -3. 

Feltets anden dansker, Sebastian Cappelen, arbejdede sig den modsatte vej i stillingen. Med start fra 31. pladsen gik fynboen ud i 40 slag, og trods tre birdies på bag-ni, fire i alt for dagen, blev det til en runde i 75 slag. Tre over par og +1 samlet for turneringen giver en delt 62. plads inden finalerunden.

Den bliver spændende for Cappelen, men ikke så meget på grund af hans egen rolle. To af hans gode venner spiller med om titlen.

På universitetet i Arkansas var Cappelen holdkammerat med Austin Cook, som er på sjettepladsen med tre slag til toppen. Helt i toppen finder man Lanto Griffin, som lavede ni birdies under tredje runde og gik banen i 65 slag. Han er 11 under par samlet og et slag foran Mark Hubbard. 

30-årige Hubbard og Cappelen lærte hinanden at kende under den seneste sæson på Korn Ferry Tour, og sammen med deres koner tilbringer de meget tid i hinandens selskab væk fra banen. Vin, animationsfilm og biler er nogle af de ting, de to herrer går op i.

Måske kan kammeraternes succes i Texas inspirere Cappelen til selv at producere topresultater, når han efter en turneringspause igen tørner ud på PGA Touren.

Link til stillingen   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer