Spillet stoppet – Joachim på førstepladsen | Golf.dk
Før sandstormen meldte sig, var det kun solen, Joachim B. Hansen skulle beskytte sig mod.

Foto: Getty Images

Spillet stoppet – Joachim på førstepladsen

01/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Boldkontrollen er helt i top for tiden for Joachim B. Hansen. Han er glad, hans træner er glad, alle er glade. Det gode spil blev vekslet til birdies på anden runde af Oman Open. Mange birdies.

Den 28-årige dansker startede dagen på en delt 15. plads, men i løbet af de næste fire timer spillede han sig helt til tops. I løbet af de første 13 huller stjal Hansen otte slag fra banen og gav kun et enkelt tilbage.

Det bragte ham et par slag fri i toppen af stillingen på Al Mouj Golf, men hvor banens design alene ikke var nogen udfordring for challengetourens regerende nummer ét, så ændrede det sig fudstændig, da en sandstorm meldte sin ankomst.

I løbet af kort tid blev forholdene umulige, men det tog europatouren et stykke tid at opdage det. Vinden stormede fra øst det ene øjeblik, fra vest det næste. Flyene kan ikke længere lande i den nærtliggende lufthavn, og golf kan ikke længere spilles på Al Mouj, men først da Kurt Kitayamas bold blev blæst fra green til en greenbunker, blev der taget initiativ til at stoppe spillet.

På det tidspunkt havde Hansen nået at lave en doublebogey og en bogey. Han er fire under par for dagen, bedre end nogen anden i feltet, og delt på førstepladsen med Kitayama i -6. Når spillet på genoptages lørdag morgen, har Hansen lidt over to meter for par på hul otte, dagens næstsidste.

De to øvrige danskere, Jeff  Winther og Thomas Bjørn, er i den anden halvdel af feltet, som endnu ikke har taget hul på anden runde. I løbet af formiddagen blev deres placering score i +1 forbedret fra en 76. plads til delt nummer 65. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer