Spieth og Thomas starter året sammen | Golf.dk
Justin Thomas og Jordan Spieth kan bygge videre på en spirende rivalisering i årets første turnering.

Foto: Getty Images

Spieth og Thomas starter året sammen

03/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I 2017 vandt Jordan Spieth tre store turneringer. Han satte hak ud for den tredje af de fire majors på vej mod karrierens Grand Slam. Ikke siden midten af august er han sluttet uden for top-10. Han er kun 24 år.

Spieth er nummer to i verden, men af mange betragtet som den reelle nummer ét. Andre vil påstå, at han ikke engang er den bedste spiller i sin tobold til torsdagens åbningsrunde af Sentry Tournament of Champions.

Der er han sat sammen med jævnaldrende Justin Thomas, som vandt begge turneringer på Hawaii i 2017. De sejre blev del af en drømmesæson, som bød på fem sejre inklusiv karrierens første major samt hæderen som årets spiller på PGA Tour. Han rykkede fra nummer 21 i verden til nummer tre i løbet af kalenderåret.

Fortællingen om de to venner, som har konkurreret siden de helt unge år i amatørrækkerne, er allerede slidt tynd, men på samme tid er der mere kød på benet end nogensinde tidligere. Fra at spille andenviolin konkurrerer Thomas nu på lige fod med Spieth, og mens det vrimler med talenter i toppen af verdensgolfen, så er ét muligt scenarie, at de to amerikanere kommer til at dyste om verdensherredømmet i 2018.

Begge besidder koldblodighed i de afgørende øjeblikke, og den egenskab, lagt sammen med bunkevis af råt talent og en sult efter succes, er en opskrift værd at gemme på. At de har hinanden at måle sig op imod vil kun hjælpe med til at holde dem til ilden.

- Jeg tror ikke, der er nogen, jeg ønsker at slå mere end andre. Jeg spiller ikke for at slå manden, jeg spiller for at slutte først på leaderboardet. Men når det kommer til at dyste mod nogen, så er Justin helt sikkert nær toppen af listen, sagde Spieth på sit pressemøde forud for turneringen.

Der er gode chancer for, at de to kommer til at slås om årets første trofæ søndag på Kapalua. Thomas forsvarer titlen, mens Spieth vandt i 2016 og aldrig er sluttet uden for top-3. De to går på banen torsdag aften dansk tid klokken 23.50.

Det eksklusive felt på 34 mand tæller også blandt andre Dustin Johnson og den spanske komet Jon Rahm.

Du kan følge turneringen på C More Golf, der igen i 2018 sender fra PGA Tour.

Link til startlisten

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer