Spieth og McIlroy i fokus | Golf.dk
Jordan Spieth har mulighed for at skrive et stykke historie denne uge i North Carolina, men selv forsøger han at tage det helt roligt.

Foto: Getty Images

Spieth og McIlroy i fokus

10/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I 2014 vandt Rory McIlroy The Open og PGA Championship inden for få uger. Med ét havde den talentfulde nordirer eleveret sin status fra det største talent på denne side af Tiger Woods til den 14-dobbelte majorvinders arvtager til golftronen. Bølgerne gik højt. Padraig Harrington, en af de mere tænksomme spillere i verdenstoppen, vurderede, at McIlroy havde den bedste chance af alle, inklusiv Woods, for at overgå Jack Nicklaus' 18 majors.

Ikke alene havde han skrabet fire majors sammen, måden, de var blevet vundet, var aldeles overbevisende. I de første to stak han af fra feltet og sejrede med otte slag. I de næste to holdt han hovedet koldt og forsvarede sin førsteplads under hårdt angreb fra store navne.

McIlroys bedste nåede et niveau, konkurrenterne kun kunne drømme om, og det var svært at se, hvem der skulle kunne true hans position som sin generations alfahan.

Meget er sket i de følgende tre år, og i optakten til PGA Championship måtte den dobbelte mester svare på spørgsmål omkring Jordan Spieth, som i The Open leverede en historisk afslutning og vandt sin tredje major.

- Jeg ved ikke, om der er et bedre ord til at beskrive, hvad det er, han har. Men han har den her modstandskraft, hvor han bringer sig selv i en position i turneringer, hvor man ikke tror, han kan komme tilbage, og så gør han det. Det er frygtelig imponerende.

- Det er en mental ting. Man kan uden problemer stå på rangen og slå de slag, han slog på de sidste fem huller af The Open. Men at gøre det under de forhold, under det pres, det er, hvad der gør ham så god.

- Modstandskraft, mental styrke, hvad end man har lyst til at kalde det. At være i stand til at glemme et dårligt slag og gå videre til det næste, det er hans farligste våben, sagde McIlroy.

Spieth fyldte 24 år for to uger siden, og med en sejr denne uge på Quail Hollow vil han blive den yngste spiller til at fuldende the grand slam. Alene det at vinde alle fire moderne majors er en historisk bedrift, som kun fem har opnået. Det er dog ikke noget, han bruger meget tid på at tænke over, skal man tro udtalelserne på onsdagens pressemøde.

- Det er ikke et brændende ønske at være den første til at gøre noget, og det ville være den eneste grund til at have ekstra høje forventninger. Hvis jeg ikke vinder PGA Championship i løbet af de næste 10 år, så vil der måske være øget pres, og forhåbentlig har vi ikke denne samtale om 10 år. Hvis vi gør, så vil det måske være anderledes, sagde han.

Mens Spieth har en frisk majorsejr med sig og to øvrige titler på PGA Touren i 2017, så er McIlroy uden et trofæ siden Tour Championship sidste år. Alligevel er det nordireren, der går ind til PGA Championship som favorit. 

Det skyldes dels hans historik i den fjerde major, dels en opadgående formkurve – nummer fire i The Open, nummer fem i Bridgestone Invitational – og dels tidligere resultater på værtsbanen. McIlroy vandt sin første titel på PGA Touren på Quail Hollow Country Club i 2010, og fem år senere sejrede han igen, denne gang med hele syv slag ned til nummer to.

Desuden er der faldet meget regn i tiden op til mesterskabet, og de bløde forhold favoriserer McIlroys høje boldflugt og lange, lige teeslag, der på det seneste har set mere imponerende ud end nogensinde tidligere. 

Spieth er blandt de tidligt startende klokken 14.25 dansk tid. Traditionen tro spiller årets tre første majorvindere sammen, så det bliver i selskab med Sergio Garcia og Brooks Koepka.

McIlroy er sat i bold med Rickie Fowler og Jon Rahm klokken 19.35.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,675,357
 • Unique Visitor:127,236
 • Registered Users:160,810
 • Unregistered Users:31,218
 • Blocked Users:12,396
 • Published Nodes:15,551
 • Unpublished Nodes:310
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.219.31.204
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:406
  • This week:96,536
  • This month:390,543
  • This year:1,675,692

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk