Spieth er positiv inden gensynet med hul 12 | Golf.dk
Jordan Spieth er aldrig sluttet uden for top-2 i The Masters, men alligevel har han inden starten på årets turnering svaret på utallige spørgsmål om sine dårlige minder fra banen.

Foto: Getty Images

Spieth er positiv inden gensynet med hul 12

05/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Jordan Spieths værste placering i The Masters er en andenplads. Jordan Spieth har vundet på PGA Touren for mindre end to måneder siden. Er der nogen grund til ikke at satse på Jordan Spieth som vinder af den grønne jakke?

Der er måske én. En som Spieth er svært træt af at tænke på og tale om: hul 12. Det drilske par tre hul har kostet mange vandture gennem tiderne, men sjældent har det påvirket udfaldet af The Masters i samme grad som 2016. Spieth gik ind til de sidste ni huller i sit titelforsvar med et stort forspring, men efter en acceptabel bogey på det svære hul 11 indtraf katastrofen. 

Først skubbede den 23-årige amerikaner sit teeslag, og til søndagspinden nær højre kant af green betyder det en tur til dropzonen. Derfra tog han et ordentligt stykke af Augustas veltrimmede græsplæne inden bolden, som aldrig var i nærheden af at nå over Rae's Creek. Da horrorshowet var forbi, var Spieth ikke længere i front, og trods en glimrende afslutning, fandt han sig selv svøbe Danny Willett i grønt sidst på dagen.

For et par uger siden udtalte Spieth, at han, uanset udfaldet, bare glædede sig til at årets første major var ovre, så han var fri for flere spørgsmål omkring de skæbnesvangre minutter i Amen Corner. Tirsdag havde han dog fundet et noget lysere syn på den forestående opgave. 

- Det kommer til at sidde i hovedet, og det har det gjort. Det er en af de mange turneringer, jeg har tabt på grund af et enkelt hul eller en serie huller, sagde han på sit pressemøde.

- Jeg glæder mig til muligheden, der foreligger, hvilket er, at nu kan jeg komme ud og splitte banen ad. Jeg har muligheden i mange år fremover, indtil jeg får et brev, der beder mig om at blive væk. Så mange muligheder har jeg for at komme tilbage og skabe flere utrolige øjeblikke på Augustas bagni, som vi har haft oplevet før om søndagen. Hvis det sker i år, er det stort, Jeg vil gøre mit bedste for at se positivt på tingene og kæmpe som i 2015. Hvis det ikke sker i år, så er jeg klar til at slå til næste år, sagde Spieth. 

Nedturen fra sidste år vil han aldrig glemme, men det lindrede en smule, at han slog sit teeslag ind til en halv meter på tirsdagens prøverunde, Det er dog først for alvor til at vide, hvordan 2016 har påvirket den dobbelte majorvinder, når turneringen starter. 

Danmarks egen Thomas Bjørn var ude for noget tilsvarende på Royal St. Georges i 2011. Bjørn førte The Open, da han nåede hul 16 om søndagen otte år tidligere, men det krævede tre slag at komme ud af en greenbunker, hvilket kostede ham The Claret Jug. Ved sit første gensyn med det skæbnesvangre hul indrømmede han, at det ruskede op i de dårlige minder. Det til trods formåede han at fremtvinge en par.

Spørgsmålet er, om det vil gå ligeså godt for Spieth, når han torsdag på ny møder sit mareridtshul i en tællende runde. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer