Spøjs rutine og lækker rytme er Pokes opskrift på succes | Golf.dk
Benjamin Poke var svært tilfreds med sin runde i -5, som giver en delt andenplads på Lumine.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Spøjs rutine og lækker rytme er Pokes opskrift på succes

15/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Da Benjamin Poke slog bolden ind til en meter på niende hul på Lumine Hills Course og holede puttet for dagens sjette birdie og en score i -5, kunne han kigge op på det lille leaderboard og konstatere, at han var på en delt førstesplads.

Amerikaneren John Catlin skulle kort tid senere spille sig alene i front i -6, men det er underordnet så tidligt i de seks runder ved Final Stage af europatourens Q-School. En god start er alt, man kan håbe på, og sådan en fik Poke.

- Jeg var ret god fra tee i dag, og de gange, jeg slog en løs bold, det sker jo, endte vi med at redde den meget godt, sagde Poke efter en runde, som bød på masser af birdiechancer. 

- Det er selvfølgelig dejligt. Alle slag tæller jo. Men vi ved, hvor lang en uge, det er. At komme godt fra start er fedt, men der er stadig fem runder endnu.

Der er en skærende kontrast mellem Pokes ildrøde sko og ellers konservative påklædning. Kontrasten er cirka ligeså stor som mellem hans pre-shot rutine og sving.

Før Poke går til bolden, må kroppen gennem forskellige vridninger. Først holder han et skaft op med gripenden ud for brystkassen, derefter bukker han sig forover. På afstand ligner han en spiller i krise, som har været gennem alle instruktionsbogens løsningsforslag og nu må forsøge sig med alternativ behandling. 

Men der er mening med galskaben. Sammen med sin far, som er PGA-træner, har Poke været i USA for at analysere svinget nærmere med alle de moderne redskaber, der nu kan hjælpe med sådan noget, og det viste sig, at han har tendens til at tilte rygsøjlen for meget i opstillingen. Løsningen er at gennemgå den lettere komiske rutine inden hvert eneste lange slag.

Når Poke først går til bolden, er der intet komisk over bevægelsen. Tænk Raphaël Jacquelin, og så er du tæt på at have Pokes bevægelse. Det er atypisk i moderne golf at se et så rytmisk og behersket sving fra en spiller på 27 år. Men det virker, og hvis han kan bygge videre på den gode start, kan du snart få Pokes sving at se på dit tv i den ugentlige sending fra europatouren.    

- Jeg er altid vokset op med en lidt langsommere rytme. Det er vigtigt for mig, for at kunne gentage svinget. Jeg kan godt slå hårdere, hvis jeg gerne vil, men jeg gør det ikke rigtigt, fordi jeg føler, det er sådan, jeg har bedst styr på, hvordan køllen arbejder. Mange af de andre spillere slår et jen længere - og brødrene slår to jern længere - men for mig gør det ikke den helt store forskel, sagde Poke, før han kørte mod sit hotel.

Nicolai Højgaard lagde også ud i fin stil med en runde tre under par. Top-25 modtager europatourkort, og efter dagens arbejde er den tidligere europamester på 16. pladsen. Han skal bare lige holde 90 huller mere, så er oprykningen i hus.

De tre øvrige danske deltagere fik en sværere start på Final Stage. Nicolai Kristensen lavede to birdies og to bogeys på vej mod en score i par, som svarer til en delt 80. plads blandt de 156 deltagere.

Alle danskerne blev sendt ud på den smalle Hills Course, og der bragte Rasmus Højgaard sig i problemer med sine jernslag mod greens, og der skulle et comeback til med tre birdies på bagni til at begrænse skaden til +1. 

På 106. pladsen er han et slag foran Martin Leth Simonsen. Aalborgenseren skulle slå to bolde, før han var i spil på 17. hul, og det førte til en triplebogey. Han svarede stærkt igen med et langt birdieputt på 18, inden han tog hul på dagens sidste ni huller. Ved dagens afslutning stod der +2 ud for Simonsens navn. Han er nede som nummer 123. 

Med cirka 100 spillere mellem sig selv og et europatourkort kan Simonsen glæde sig over, at cuttet først falder efter fire runder, og oprykkerne først bliver udnævnt efter 108 huller. Der er masser af tid til at spille sig tilbage i turneringen. Det er Simonsen helt klar over selv, for han var igennem det for 12 måneder siden.

- Jeg kom forfærdeligt fra start sidste år. Jeg tror, jeg var et par stykker over på første runde, og et par stykker over i anden runde. Og så går jeg otte under på de sidste 12 huller. Det viser jo bare, at du behøver ikke være fremragende fra start af, sagde han torsdag inden turneringens start. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:114,653
 • Unique Visitor:25,020
 • Registered Users:153,848
 • Unregistered Users:30,894
 • Blocked Users:12,335
 • Published Nodes:14,454
 • Unpublished Nodes:245
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.200.218.187
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,370
  • This week:108,377
  • This month:114,687
  • This year:114,687

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk