Spænding til det sidste i Dubai | Golf.dk
Jon Rahm spiller sin kun 13. turnering på europatouren i 2019. Han ligger til at vinde Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Spænding til det sidste i Dubai

23/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

2019 har været et godt år for Jon Rahm. Endnu et i rækken. Han blev nummer tre i US Open, nummer to i BMW PGA Championship og vandt Irish Open. Det er halvanden måned siden hans seneste start på europatouren, og der endte det med sæsonens anden sejr hjemme i Open de España.

Det har bragt Rahm frem til tredjepladsen på Race to Dubai, og under sæsonfinalen DP World Tour Championship er den 25-årige spanier tæt på at klatre helt til tops og vinde årets europatour.

For to år siden vandt Rahm på Earth Course, og han kan gentage bedriften søndag. Under tredje runde spillede han sig op på en delt førsteplads med Mike Lorenzo-Vera. Franskmanden har ført siden første runde, og lørdag fortsatte han det gode spil.

For anden dag i træk brugte Lorenzo-Vera 69 slag, men for anden dag i træk sluttede han arbejdet med en bogey på 18. Dermed fik han selskab af Rahm, som udover en bogey på ottende hul producerede syv birdies for en 66'er.

Lorenzo-Vera har aldrig vundet på europatouren. Rahm er på jagt efter sin sjette titel. Lille og mellemste bukke bruse. Bag sig har de den store og stærke i form af Rory McIlroy.

Efter en skuffende fredag åbnede nordireren anden runde med birdies på de første to huller. Det blev endnu bedre, da han for anden gang i turneringen fik eagle efter en monumental 3-wood, denne gang på syvende hul. Da dagens arbejde var gjort, stod der 65 på scorekortet. Verdens nummer to gik en bogeyfri runde og nåede til -13.

Han er to slag foran Tommy Fleetwood på fjerdepladsen, som med fire slag til toppen stadig har mulighed for at vinde turneringen og Race to Dubai.

Joachim B. Hansen tog et stort spring fem i stillingen med en runde i 68 slag. Efter ni huller var den eneste danske deltager i par, men en eagle og to birdies på bagni betød en runde fire under par og et ryk frem til 29. pladsen i -1.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer