Sort uheld koster Joachim dyrt | Golf.dk
Joachim B. Hansen.

Foto: Henrik Schou

Sort uheld koster Joachim dyrt

29/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Victor Perez pressede Joachim B. Hansen til det sidste i kampen om challengetourens Road to Ras Al Khaimah, og i sin første turnering efter oprykningen til europatouren sluttede den høje franskmand på tredjepladsen i Hong Kong. Perez er taget videre til Afrasia Bank Mauritius Open, og på Four Seasons Golf Club Mauritius at Anahita fortsatte han med at imponere på første runde.

Ni birdies og en enkelt bogey var ingredienserne i en 64'er, som giver en delt førsteplads med Chikkarangappa S.

Mens det kun går én vej for Perez for tiden, er det mere svingende for Joachim B. Hansen. Torsdagens runde var i hvert fald en af de mere usædvanlige. 

Feltets eneste dansker startede turneringen med fire birdies i træk. Derefter kostede et enkelt dårligt slag en triplebogey på femte hul. Bolden havde nok kræfter til at flyve over hazarden nær green, men ikke nok til at blive oppe. Efter to forsøg på at droppe var eneste mulighed at placere i et skidt leje, og det førte alverdens problemer med sig. Det slog ikke den 28-årige ud af kurs. Efter ni huller var han tilbage to under par, og han nåede til -3 med et toputt for birdie på hul 13. 

Afslutningshullet lignede også en god birdiechance, da Hansen sendte et drive ned ad højre side, men sort uheld ville det anderledes. Bolden havde kurs mod semiroughen få skridt fra fairway, men lige præcis der, hvor danskerens bold slog ned, stod en stenmur. Den sendte bolden 90 grader højre og out of bounds. I stedet for at have et slag mod par fem hullet i to, stod han på teestedet og skulle slå sit tredjeslag.

Det kostede en doublebogey og resulterede i en skuffende runde i -1.

Den ærgerlige afslutning til trods er Hansen lige inden for cutgrænsen på en delt 57. plads. Det er to slag efter spillere som Ernie Els og den tidligere vinder George Coetzee.

De førende har et forspring på et enkelt slag ned til Jaco Van Zyl og Q-School dimittenderne Masahiro Kawamura og Kurt Kitayama.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer