Sommerhusgæster melder sig ind i den lokale golfklub | Golf.dk
Golfklubben Hvide Klit er Danmarks nordligste og dette forår har en del sommerhusejere i Skagen valgt at melde sig ind i klubben.

Foto: Jens Morten

Sommerhusgæster melder sig ind i den lokale golfklub

09/05 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Om man har været hjemsendt, hjemmearbejdende, afskediget eller bare socialt distanceret, så har sommerhuset for mange været det oplagte sted at opholde sig det sidste par måneder.

For nogle af de mange har det været lige så oplagt at tage på golfbanen, når nu de alligevel var i sommerhuset.

En Golf.dk-rundringning til tre golfklubber i områder med mange sommerhuse afslører, at de alle har fået flere nye langdistancemedlemmer, end de plejer

- Vi har fået 40 nye langdistancemedlemmer på det sidste. Det er helt klart flere, end vi plejer, siger Benny Franz, der er formand i Henne Golfklub - en af de klubber med størst andel af medlemmer, der også er medlem af en klub et andet sted i Danmark.

Han fortæller, at Henne også har en fin tilgang af almindelige medlemmer.

- Det er flere år siden, vi har haft så mange begyndere. Vi havde 30 i gang sidste uge. Normalt er vi glade, hvis vi har ti, siger han.

Han nævner flere gode grunde til, at Henne Golfklub kan være attraktiv for nye golfspillere. Men han er ikke i tvivl om, at coronakrisen spiller en rolle i, at der er kommet så mange nye langdistancemedlemmer.

Det samme gælder i Dragsholm Golf Club, hvor man ligger tæt på de skønne sommerhusområder i Odsherred.

- Jeg kan jo godt se, at der er nogle nye ansigter, der bruger vores bane meget, siger Leo Cordua, der er formand i Dragsholm Golf Club. Ironisk nok er han selv i sommerhus på Bornholm (og har golfkøllerne med), da Golf.dk fanger ham på telefonen.

Han anslår, at klubben har fået mellem 15 og 20 nye langdistancemedlemmer her på det sidste. Han fortæller også, at der er flere greenfee-gæster, end der plejer at være.

- Jeg har arbejdet med dagligvarer i mange år. Og jeg ved, at dagligvarebutikkerne i sommerhusområderne ikke har det skidt. Det betyder, at der er mange mennesker i sommerhusene, og det har også en afsmitning på langdistancemedlemskaber og greenfees, siger han.

Om Dragsholm kan holde på de nye medlemmer, når coronakrisen er ovre, er selvfølgelig et åbent spørgsmål.

- Vi vil da prøve, lyder det fra Leo Cordua.

Det vil man også i Golfklubben Hvide Klit, hvor man har mærket en tilgang af medlemmer, der har sommerhus i Skagen. 

Klubformand Freddy Jokumsen kan ikke lige hoste op med et præcist tal, da han tager telefonen. Men at der er kommet flere langdistancemedlemmer end normalt, er der ingen tvivl om.

- Det kan jo kun være på grund af corona. Det er jo heller ikke ulogisk. Folk er længere i sommerhus end normalt. Vores dyreste tider koster 450 kroner for en runde, og så skal man jo ikke spille mange gange, før det godt kan betale sig at bruge 3.700-3.800 på et langdistancemedlemskab. Vi har fundet ud af, at det faktisk er for billigt, griner Freddy Jokumsen.

Ligesom i Henne kan man i Danmarks nordligste golfklub konstatere, at der tilmed er flere nybegyndere end normalt. Og Freddy Jokumsen, der tidligere har haft chefstillinger i Nike og Wilson, håber, at et lysglimt i coronakrisen kan være, at folk vender sig mod golf.

- Vi har 25 nybegyndere. Det er 15-20 år siden, vi har haft så mange. Når jeg taler med tidligere kolleger i branchen, så er der da også flere, der ser fremgang. Men golf er jo også en af de få idrætsgrene, som man stadig kan dyrke, udtaler han.

 

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer