Snublende dansk start i Barcelona | Golf.dk
Flere gange var Nicole Broch Larsen at finde i roughen og mellem træerne under torsdagens spil.

Foto: Getty Images

Snublende dansk start i Barcelona

20/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der var kun en let brise at spore, da Estrella Damm Mediterranean Ladies Open blev sat i gang torsdag Morgen. Det øgede de i forvejen høje forventninger om lave scores på Club de Golf Terramar, som hører til blandt de mere overkommelige baner på grund af brede fairways, relativt få hazarder og tre par fem huller, spillerne kan nå i to slag. Alligevel blev der afleveret mange scorekort over banens par 71, deriblandt af de to danske deltagere. 

Efter blot fem huller havde Nicole Broch Larsen lavet to doublebogeys, den ene efter et spejlæg i en greenbunker. Det var langt fra det eneste begravede leje, feltet kollektivt set blev udsat for, men derfor er det stadig overraskende, at en score i -2 svarer til en delt syvendeplads, nu hvor de tidligt startende spillere er kommet i klubhuset.

Selvom Broch Larsen lavede fire birdies, var der ingen sammenhæng i spillet. Da den 23-årige slog ud, var der ikke gået meget mere end tre døgn siden, hun rundede sidste uges turnering af på Hawaii, og måske sad den lange rejse til Barcelona stadig i kroppen. I hvert fald blev en række slag sendt i højre, og tilsat et par tre-putts gav det en runde i +3.

Lørdag spillede Broch Larsen med den tidligere nummer ét i verden Inbee Park, og denne uge er hun parret med den nuværende nummer 10, Anna Nordqvist. For at nå op på niveau med de bedste skal Player of the Year på LET i 2015 løfte sit spil inden for 100 meter. Det forklarede hun onsdag til Golf.dk, og dagens runde gav et perfekt eksempel på hvorfor. 

Ingen i bolden med Broch Larsen, Nordqvist og Carlota Ciganda var nær deres bedste fra tee til green, men mens de to spillemakkere begge er over par, så kom svenskeren på en eller anden måde rundt i 66 slag. Problemerne fik hun reddet sig ud af med par, og når chancen bød sig, slog hun til. Scoren i -5 giver hende førstepladsen, og da vinden er taget til over middag, bliver det vanskeligt for de sent startende at skubbe hende ned i stillingen.

Emily Pedersen var en af de få, som ramte hul ni, dagens sidste, i to slag med et drive og et jernslag. Hun to-puttede for en sikker birdie, men det var en solid afslutning på en vaklende dags arbejde. 

På hul 18 slog hun to gode slag og gav sig selv en god chance for birdie for at komme tilbage til par. I stedet brugte hun tre putts, og i løbet af de næste fire huller blev runden afsporet med tre bogeys yderligere. Samlet blev det til 76 slag, +5, og dermed bliver en runde under par fredag sandsynligvis nødvendig for at klare cuttet.

Link til stillingen. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer