Smørum Golfklub vinder natur- og miljøpris | Golf.dk
Tre repræsentanter fra Smørum Golfklub var til stede for at modtage Golfsportens Natur- og Miljøpris. Yderst til venstre er det Dansk Golf Unions formand, Jim Staffensen. Yderst til højre er det Martin Nielsson, der er formand for Danish Greenkeepers Association

Foto: Claus Fisker

Smørum Golfklub vinder natur- og miljøpris

18/03 - 2017 | Dansk Golf Union

Smørum Golfklub modtager Golfsportens Natur- og miljøpris 2017.

Prisen blev overrakt på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde, som blev afholdt i Kolding.

Smørum Golfklub vinder hæderen for mange års målrettet indsats for at beskytte naturen omkring klubbens i alt 51 golfhuller.

Smørum Golfklub har blandt andet udsat får og urokser, der ved græsning plejer en stor del af klubbens anlæg, og hele plejeindsatsen på banen er gennemsyret af hensyntagen til naturen og miljøet.

Prisen er på i alt 75.000 kroner.

Det er fjerde år, at prisen uddeles. Den blev sidste år vundet af Viborg Golfklub, og der har gennem årene været mange kvalificerede ansøgninger.

- Tusind tak for prisen. Det har været en hård konkurrence. Der lægges et kæmpe arbejde ude i klubberne på dette område, så det er en stor ære, lød det fra Peter Borregaard fra Smørum Golfklub.

Han benyttede lejligheden til at takke Per Rasmussen, der er chefgreenkeeper i Smørum, for sin mangeårige indsats for at optimere hensynet til naturen.

Prisen er indstiftet af Dansk Golf Union og Danish Greenkeepers Association. Den uddeles af en miljøpriskomité, hvor Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund deltager.

Den blev lørdag overrakt af Jim Staffensen, der er formand for Dansk Golf Union. Det skete på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde.

De to andre nominerede til prisen var Herning Golfklub og Roskilde Golf Klub. Vejen og Asserbo Golfklubber modtog juryens inspirationspris for etablering af en blomstereng og for produktion af månedlige naturfoldere til besøgende på golfbanen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer