Slut på en epoke: Mickelson og Mackay går hver til sit | Golf.dk
Phil Mickelson og Jim Mackay vandt sammen The Masters tre gange.

Foto: Getty Images

Slut på en epoke: Mickelson og Mackay går hver til sit

21/06 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Den mest stabile spiller/caddie kombination i nyere tid er ikke længere. Phil Mickelson og Jim ”Bones” Mackay har arbejdet samme siden 1992, og sammen har de vundet mere end 40 turneringer på PGA Touren, heraf fem majors, og spillet 11 Ryder Cups.

Alt over et pars makkerskab tæller som et langt forhold i professionel golf, men det er ikke kun  holdbarheden, der gjorde konstellationen Mickelson/Mackay til noget særligt. Med lange, detaljerede samtaler har de gennem årene endevendt alle muligheder over slagene, opbygget drama og til en vis grad overflødiggjort kommentatorer.

Det er ikke ondt blod, der har fået de to til at gå hver deres vej. I en todelt pressemeddelelse tirsdag udtalte Mickelson følgende.

- Efter 25 givende og mindeværdige år har Bones og jeg i fællesskab besluttet at gøre en ende på vores samarbejde. Vores beslutning er ikke truffet på baggrund af en enkeltstående episode, vi føler bare, at tiden er moden til en ændring. Bones er en af de mest vidende og dedikerede caddies i verden. Han er altid forberedt og er i stand til at træffe beslutninger i intense situationer. Bones er uden tvivl et af de mest betænksomme mennesker, jeg nogensinde har kendt. Den næste spiller, som kommer til at arbejde sammen med ham, vil åbenlyst være meget heldig, skriver Mickelson.

Han fortsætter med at slå fast, at de to og deres familier fortsat vil være nære venner i det private.

Resten af sæsonen vil 47-årige Mickelsons bag blive båret af lillebror, Tim. Hvad der er i vente for Jim Mackay er endnu uvist, men det er helt sikkert, han ikke kommer til at mangle tilbud.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer