To slags straf til McIlroy annulleret | Golf.dk
Efter debat over flere omgange slap Rory McIlroy for straf for at berøre sandet i en bunker.

Foto: Getty Images

To slags straf til McIlroy annulleret

10/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

På Liberty National Golf Clubs 14. hul fandt Rory McIlroy sig fredag i en bunker. Han fandt også en sten nær sin bold. Det troede han i hvert fald, men i processen med at flytte stenen, fandt han ud af, at der var tale om en klump komprimeret sand.

Den 30-årige nordirer kaldte en dommer til sig, og efter nogen debat fik han en straf på to slag. Det var et udfald, McIlroy ikke var helt sikker på stemte med den nyeste version af reglerne, så da han kom i klubhuset efter runden, tog den firedobbelte majorvinder igen fat i dommerne.

- Grunden til, jeg kaldte en over, er, at jeg ikke vil have noget på samvittigheden. Jeg føler, jeg spiller med integritet, og jeg er komfortabel ved at sige, at jeg ikke forbedrede noget. Jeg troede, det var en sten, og det var det ikke. Jeg flyttede hånden, og så vidste jeg ikke, om jeg havde gjort noget galt. 

- De fik involveret USGA, ringede til dem, og så gik det lidt frem og tilbage, og til syvende og sidst var det op til mig. De spurgte, om jeg var komfortabel ved at sige, at jeg ikke forbedrede lejet, og det var jeg, forklarede McIlroy efter runden.

Derfor blev det til 68 slag på anden runde af The Northern Trust i stedet for 70, -9 total i stedet for -7, og det giver McIlroy del i syvendepladsen, tre slag af førstepladsen. 

Den indtager Dustin Johnson. Verdens nummer to har ikke vundet en turnering siden februar – han kom tæt på med andenpladser i årets to første majors – men efter runder i 63 og 67 rykkede den 35-årige amerikaner til -12. Han har et slags forspring ned til Jordan Spieth, som har en noget usædvanlig sæson.

Torsdag og fredag er Spieth blandt de allerbedste på PGA Touren, når man måler på gennemsnitsscore. Lørdag og søndag er han blandt de værste (lørdag er 171 spillere gennemsnitligt bedre end den tidligere verdensetter; søndag er han nummer 195 ud af 196 spillere med en finalerundescore i 73 slag).

Statistikken antyder, at der er andre ting på spil end blot svingteknik og hulkanter, og det skal blive interessant at se, om Spieth kan få vendt skuden denne weekend i New Jersey og måske endda vinde sin første turnering siden The Open Championship 2017.

Det er ikke kun førerbolden med Johnson og Spieth, der er værd at holde øje med. Tredjepladsen i -10 deler Jon Rahm, Patrick Reed, Troy Merritt og Abraham Ancer, mens Justin Rose og Louis Oosthuizen er blandt spillerne side om side med McIlroy på syvendepladsen i -9.

Link til stillingen

User Comments:

  • Hvorfor får han ikke ét strafslag?

    12/08 - 2019 | DGU Union Admin

    Vi får ikke at vide i artiklen, at bolden flyttede sig, så det går vi ud fra, ikke er tilfældet. Altså ingen straf for dette. Vi får heller ikke at vide, "hvor nær" ved bolden han fandt "stenen". Var det lige bagved/foran? Forbedrede den handling, han foretog, boldens leje ("fjerne eller nedpresse sand", som det jo endte med at være)? Betød "fjernelsen" af sandet, at han fik lettere adgang til bagsiden af bolden? Får vi heller ikke at vide. Tilbage står dette, at PGA Tour lod det være op til McIlroy at bedømme om han forbedrede forholdene for slaget (Regel 8.1a), da kendsgerningerne var for diffuse. Vi satser alle på, at hver spiller har en integritet, der lever op til "at være sin egen dommer".

  • Rorys annullerede straf

    10/08 - 2019 | Flemming Lademann

    Der er mange, der misforstår en markørs rolle. Den er alene at holde styr på spillerens antal slag.

  • Hvorfor får han ikke ét strafslag?

    10/08 - 2019 | Mikkel Lund

    Hvis sandklumpen er at betragte som en løs naturgenstand, bør han få ét strafslag jf. regel 15.1b. "Bold flyttet under fjernelse af løs naturgenstand Hvis en spillers fjernelse af en løs naturgenstand forårsager, at spillerens bold flytter sig: Bolden skal genplaceres på dens oprindelige sted (som skal skønnes, hvis det ikke er kendt) (se Regel 14.2) Hvis den flyttede bold havde ligget stille alle andre steder end på greenen (se Regel 13.1d) eller på teestedet (se Regel 6.2b(6)), får spilleren ét strafslag efter Regel 9.4b, undtagen hvis Regel 7.4 gælder (ingen straf, hvis bold flyttes under søgning) eller hvis en anden undtagelse til Regel 9.4b gælder."

  • Rorys annullerede straf.

    10/08 - 2019 | Thyge Thygesen

    Skal man ikke have accept af sin markør, inden man flytter sten i en bunker? Hvis Rorys markør også havde set det som en sten, havde vel kunnet undgå diskussionen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer