Skrupskør fredag bringer alle fire danskere med til finalen | Golf.dk
Lasse Jensen er bedste dansker i Kenya, men det var nede ved cutgrænsen, dagens danske drama foregik.

Foto: Getty Images

Skrupskør fredag bringer alle fire danskere med til finalen

15/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Da det sidste slag var slået og feltet vanen tro nådesløst blev skåret ind til benet, var der ligeså mange danskere tilbage i Magical Kenya Open, som var stillet til start.

Fredag udviklede sig til højspændt drama set med danske øjne, og for en sjælden gangs skyld var fokus ikke primært rettet mod Dannebrogs repræsentanter i den sjove ende af tabellen. 

Der er bestemt nogle. Thomas Bjørn har været solid gennem 36 huller, og med to runder i 70 slag på Karen (Blixen) Country Club, er han to under par og på en ganske fornuftig delt 23. plads.

Lasse Jensen var eneste dansker på eftermiddagsholdet under anden runde, og i løbet af 18 huller spillede han sig frem i feltet til en delt 13. plads. 

Jensen startede dagen som nummer 54, men seks birdies var med til at give en runde i 67 slag, og fra -4 samlet har han kun et enkelt slag op til top-10.

Men det var nede i kampen for overlevelse, at det virkelige drama udspilllede sig. Martin Leth Simonsen var to over par efter 18 huller, og han klarede sig rundt i par på anden runde. Ville det række? Det var ingen klar over før allersidste bold på banen havde slået det allersidste slag.

Han var ikke ene om at vente i spænding. Jeff Winther var torsdagens helt store danske skuffelse, og fredag var han feltets bedste spiller.

80 slag gav et nærmest umuligt udgangspunkt, men den formstærke sjællænder var ikke parat til at kaste håndklædet i ringen - det selvom han faktisk allerede havde købt en spritny billet hjem. I stedet arbejdede han sig tilbage, en birdie ad gangen, og under vejs ændrede det umulige sig til det usandsynlige, og derfra blev det helt realistisk, at han kunne klare sig igennem.

Til sidst stod der 64 på scorekortet. Han lavede otte birdies i løbet af de første 12 huller, men det så ud til at blive udslagsgivende, da 17. hul kostede en bogey. +2 samlet var uden for top-80, da Winther kom i klubhuset, men stødt og roligt kunne Leth Simonsen, Winther og de mange andre spillere to over banens par se deres placering blive bedre.

For en stund i hvert fald. Så gik det lidt den anden vej, lidt frem igen, og derefter fulgte stilstand på 68. pladsen i lang til. Med få hold tilbage på banen kom gennembruddet. +2 klemte sig op på 65. pladsen, og sådan forblev det indtil slut.

Winther, håbløst langt bagude efter en første runde med to doublebogeys og en firedobbelt, en otter, en ”snemand”, kald den hvad du vil, en rigtig grimrian, havde klaret cuttet. 

Han kom til Kenya med en 14. plads og en 12. plads i sine to seneste turneringer, men det kan vise sig at blive fredagens runde – en tangering af sin laveste score i karrieren på europatouren – der giver ham den endelige tro på, at han hører til blandt de bedste. Hvis han kan præstere dette, hvad er han så ikke i stand til?

Grænsen går nok ved sejren. I nogle turneringer er der ikke mere end syv slag mellem førstepladsen og cuttet. Denne uge er der 14. Louis de Jager har skabt sig et forspring på fire slag med sine runder i 64 og 66. De nærmeste forfølgere er Jack Singh Brar og Adri Arnaus i -8.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer