Skrækafslutning koster Kjeldsen dyrt | Golf.dk
Søren Kjeldsen lavede syv birdies på første runde af Hero Indian Open i New Delhi.

Foto: Getty Images

Skrækafslutning koster Kjeldsen dyrt

28/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Efter 17 huller på førstedagen af Hero Indian Open var Søren Kjeldsen fire under par og på en delt førsteplads. Da han skrev under på sit scorekort, var han fire slag fra førstepladsen.

Det er muligt at lave masser af birdies på DLF Golf & Country Club – syv stykker lavede Kjeldsen torsdag – men er man ude af position, er banen ubarmhjertig. Det fik den 43-årige dansker at føle på det 571 meter lange afslutningshul. Otte slag skulle han bruge, og dermed dumpede han ned til -1 samlet.

Spillemakkeren Stephen Gallagher fik eagle på hullet, fem slag færre end Kjeldsen, og skotten nåede dermed alene i front i -5.  

Den 43-årige dansker kom ind til turneringen med missede cuts i sine fire seneste turneringer, men trods den afsluttende mavepuster, har han gode chancer for at bryde den kedelige stime. Runden i 71 slag, rækker klokken 10.30 dansk tid til en delt 23. plads.

Mens Kjeldsen sluttede af med en triplebogey, så starten Joachim B. Hansen turneringen med sådan en. Den 28-årige fra Hillerød har været i god form i den tidlige del af sæsonen, og det kunne ét dårligt hul ikke ændre på.

Efter 12 huller havde han på imponerende vis spillet sig under par, men den diabolske bane var ikke færdig med at straffe challengetourens samlede vinder.

Der fulgte en doublebogey, inden runden var færdig. Hansen lavede seks birdies på førstedagen, men alligevel blev det til 73 slag. +1 ser ud til at placere ham lige inden for cutgrænsen, når dagen er omme.

Gallacher var ikke den eneste, som formåede at lave eagle torsdag. Robert Karlsson, 50 år senere i år, var +1 efter 14 huller, men han kom tilbage til par med en birdie på banens sjette hul. Derpå holede han sit andetslag for eagle på det 417 meter lange hul syv, og på ottende producerede han en mere konventionel ealge på par fem hullet.

Det giver svenskeren del i andenpladsen i -4 sammen med Pablo Larrazábal og Christiaan Bezuidenhout.

På en bane, hvor hverken eagles eller triplebogeys er særsyn, er der garanteret masser af drama, inden turneringen bliver afgjort søndag.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer