Skjoldenæsholms nye ejer vil tænke ud af boksen | Golf.dk
Det er endnu uvist hvornår man igen kan komme til at spille golf i Skjoldenæsholm. Men den nye ejer er i fuld gang med at sondere terrænet på alle fronter.

Skjoldenæsholms nye ejer vil tænke ud af boksen

06/05 - 2020 | Henrik Søe

Skjoldenæsholms nye ejer Christian Piil Andersen har ikke lagt de små 25 millioner kroner for golfcentret på baggrund af et hjerte, der brænder og gløder for golfsporten. Han lægger ikke skjul på, at investeringen er foretaget med kommercielle bagtanker. 

- Jeg kommer mere med ejendoms-briller end med udprægede golføjne, og jeg ser det overordnet som en ejendomsinvestering i et golfanlæg, som ligger i et natursmukt område med nogle enorme kulturværdier, siger Christian Piil Andersen, der driver ejendomsfirmatet Ordrupgård ApS. 

Det er blot seks dage siden Christian Piil Andersen satte sin underskrift på den kontrakt, der gjorde ham til ejer af Skjoldenæsholm Golfcenter, så endnu er det småt med konkrete planer. 

Men en ting er den nye ejer dog klar over - og det er, at posen skal rystes. 

- Det giver ikke nogen mening at investere mange milioner kroner i noget, som ikke har et driftsmæssigt grundlag. Det har andre forsøgt, og jeg bilder mig ikke ind, at jeg er bedre end dem. Så jeg skal ikke træde i deres fodspor. Det er helt udelukket, fastslår han. 

Christian Piil Andersen understreger derfor, at der er behov for at tænke ud af boksen, og det er de tanker, han nu vil lufte og diskutere med folk i golfbranchen for at finde ud af, hvad der praktisk kan lade sig gøre.   

-  Nu skal vi kigge på, hvad det her fremadrettet bruges til, så der kan tjenes penge, og her er en af mulighederne jo golf - enten alene eller kombineret med andre fritidsakiviteter og kulturelle oplevelser, siger Christian Piil Andersen.

Golf har været omdrejningspunktet for centret i Skjoldenæsholm lige siden starten i 1992. Men sådan behøver det ikke være, lyder det fra den nye ejer. 

- Golfverdenen ser anderledes ud i dag end den gjorde for 13 år siden, da man anlagde Trent Jones-banen. Golfsporten er jo udfordret af, at der måske er for mange golfklubber, hvilket har medført hård konkurrence på medlemskaber, greenfee og så videre.  

- Det skal man indtænke, for det nytter jo ikke noget at drive et golfcenter, der giver et underskud på 2-3 millioner kroner om året. Jeg ser det som en forretningsmæssig disposition, og der skal findes nogle nye indtægtskilder. Men når man går rundt og kigger på det, er der nogle ufattelige herlighedsværdier, og det tror jeg, man kan skabe noget ud af, siger han.

Christian Piil Andersen er klar over, at mange danske golfklubber har svært ved at få enderne til at nå sammen, og han ved, at der ligger hårdt arbejde foran ham, hvis der skal sorte tal på bundlinjen.  

- Det er et enormt arbejde, der forestår og der er nogle enorme driftsudgifter. Der skal mange indtægter til, og hvis man skal drive de to baner, en par-3 bane og en driving range på i alt 147 hektar  så skal det formentlig koste 12-15.000 kr. om året pr medlem. Og det kan du ikke få folk til at betale, siger han. 

Derfor vil han nu udnytte, at han kommer til en tavle, der er vasket ren. 

- Vi er startet forfra, og alt er muligt. Vi er ikke bundet af kontrakter og vanetænkning. Der kan tænkes meget ind i det her, og vi skal også kigge på udgifter, for der har sikkert været for mange medarbejdere. 

Christian Piil Andersen er endnu ikke så langt i overvejelserne, at han ved, hvordan en eventuel medlemsbaseret model skal bygges op, og i hvilket omfang der skal spilles på den ene eller begge baner.  

- Mange medlemmer er kommet til andre klubber, og der er sikkert nogen, der har ønsker om at vende tilbage. Det er en af de ting, der skal undersøges. Hvad er behovet og til hvilke priser. Hvilken bane skal man åbne og hvornår, hvilken stand er de i, og hvilke andre muligheder giver området for indtægtskilder. 

Christian Piil Andersen har flere løse ideer, som først skal efterprøves på analysebordet. Men han er klar over, at der skal nye tanker til.   

- Man kan måske forestille sig, at en række virksomheder går sammen og eksempelvis har Trent Jones-banen eksklusivt eller skabe en form for “club deal”, hvor ti organisationer og erhvervsvirksomheder går sammen om at leje det hele eller dele af det - og kan disponere over det. Eller man kan forsøge at skabe et alternativ til company days, hvor man både kan spille golf, køre på mountainbikes og spille padelgolf. På den måde kan man få hele virksomheden med. Men nu skal vi først undersøge om der er et marked - og om vi trænger til fornyelse med nye koncepter, siger han.   

Den tidligere ejerkreds i Skjoldenæsholm havde planer om at opføre både boliger og feriehytter i forbindelse med golfcentret, men fik efter et noget tumultarisk forløb med kommunen nej til at opføre helårsboliger på området. 

Og Christian Piil Andersen er bevidst om, at der mangler overnatningsmuligheder. 

- Det er udfordret af, at der ikke er nogen overnatningsmuligheder, så det vil jeg i dialog med kommunen om. Nu starter vi på en frisk og ser, hvad der er af muligheder.Jeg har kun været ejer nogle få dage, så nu søger jeg samtaler med en masse mennesker, der ved noget om golfverdenen, og jeg vil kigge nærmere på hvad lokalplaner og planlov giver af muligheder, siger han. 

- Der er mange interessante muligheder, og der skal virkelig tænkes ud af boksen. Så alle input er hjertens velkomne, lyder det fra Christian Piil Andersen, der endnu ikke kan komme noget bud på, hvornår der igen bliver mulighed for at spille golf i Skjoldenæsholm. 

- Jeg kan ikke sige det, før jeg har fået vurderet banerne. Men overordnet kan jeg sige, at det bliver en kommerciel betragtning, der kommer til at afgøre hvornår og i hvilket omfang. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer