Skjoldenæsholm nede på 275 fuldt betalende medlemmer: - Det ser lidt sort ud | Golf.dk
Anlægget ved Skjoldenæsholm er blandt de bedste i Danmark. Lige nu kæmper klubben for sin overlevelse.

Skjoldenæsholm nede på 275 fuldt betalende medlemmer: - Det ser lidt sort ud

11/12 - 2019 | Henrik Søe

Skjoldenæsholm Golfklub lever stadig, men vilkårene for overlevelse er ikke blevet nemmere. Den arbejdsgruppe, som i de seneste måneder har arbejdet på en redningsplan for klubben med udgangspunkt i én bane, har opgivet projektet og spillet bolden tilbage til ejerkredsen og den fungerende bestyrelse. 

- Vi har meddelt medlemmerne, den fungerende bestyrelse og ejerkredsen, at vi ikke længere ser noget grundlag for at iværksætte den plan, som vi har arbejdet på, siger  arbejdsgruppens talsmand Paw Olsen. 

Arbejdsgruppen trådte til i ellevte time, da den siddende bestyrelse trak sig tilbage efter at ejerkredsen ikke længere kunne se noget grundlag for en drift med to baner. Arbejdsgruppen  forsøgte at overbevise medlemmerne om at blive, men mange medlemmer valgte at melde sig ud. Klubben har modtaget 275 udmeldelser, og med cirka 275 tilbageværende fuldt betalende medlemmer, er arbejdsgruppen plan ikke længere bæredygtig, forklarer Paw Olsen.  

- Vi forsøgte at appellere til medlemmerne om at slå koldt vand i blodet, men vi mangler omkring 70 fuldtidsmedlemmer for at få balance i det. Så nu er vi trådt et skridt tilbage, og hvad der nu skal ske, er op til bestyrelse og ejerkreds, siger han. 

Rune Nørgaard er fungerende formand for den bestyrelse, som trådte et skridt tilbage og overlod redningsaktionen til arbejdsgruppen. Nu har han og bestyrelsen fået stafetten tilbage, og han erkender, skyerne over klubben ikke er blevet mindre mørke. 

Læs også: Ny plan i Skjoldenæsholm - skal overleve med en bane

- Det ser lidt sort ud. Vi vil ikke sætte en masse nyt i værk i forhold til 2020. Det løb er kørt, og det vil kræve noget ekstraordinært fra ejernes side. På den anden side vil vi ikke heller ikke afvikle noget i panik. Skulle der være en potentiel køber af anlægget,vil vi meget gerne i dialog med dem, siger Rune Nørgaard, som forklarer årsagen til, at bestyrelsen trak sig tilbage fra redningsarbejdet i efteråret. 

- Vi havde en uenighed med ejerne om konditionerne for det tilbud, vi havde fået. Vi synes, vi havde fundet den rigtige løsning med de to baner på en fleksibel løsning, så der kunne spilles på en bane i løbet af ugen og begge baner i weekenden. Vi havde stor opbakning fra medlemmerne både til at bevare begge baner og betale mere i kontingent end hidtil. Men ejerne troede ikke på, at det var bæredygtigt, siger Rune Nørgaard.  

- Vi vil nu sætte os sammen i bestyrelsen i næste uge og tage en drøftelse med ejerne om, hvad vi nu gør. Og så tage stilling til det derfra. Den ene mulighed er at afvikle klubben og sætte den procedure i gang. Alternativet er, at ejerne skal trække en kanin op af hatten. Og jeg vil tro, at anlægget er billigt til salg, hvis der skulle sidde en eller flere, som kunne tænke sig at erhverve et fantastisk golfanlæg. 

- Jeg var ude at spille på Trent Jones-banen for nylig og det er layoutmæssigt en af Danmarks bedste baner. Det er til at græde snot over, at den eventuelt skal lægges brak. Og jeg håber der er nogen derude, der tænker, at det her er for godt til at lægge i graven. Men det er klart at klokken er - hvis ikke to minutter i 12 - så meget tæt på at rinde ud. I forhold til eventuelt interesserede kan jeg sige at der blandt medlemmerne er en stor opbakning til at holde fast i to baner og betale et højere kontingent, siger Rune Nørgaard. 

Læs også: Kommunen lukker døren i for Skjoldenæsholm

- Hvis der er en investor, som har musklerne til at udvikle det, tror jeg der er en god businesscase i det, hvis man kommer med en klar strategi og har den nødvendige tålmodighed. Der er medlemmer som har meldt sig ud, men det er ikke ensbetydende med, at de har meldt sig ind et andet sted. Men det gør de på et tidspunkt, hvis der ikke er noget at melde sig ind i. Så det kræver en afklaring inden for relativ kort tid, siger Rune Nørgaard.  

- Jeg tror opbakningen er der, hvis der er to baner. Så tror jeg mange vil komme tilbage og være villige til at betale mere for at bevare de to baner. Og man skal ikke underkende, at mange vil bevare det sociale fællesskab, som de har været en del af i 10, 15 eller 20 år, siger Rune Nørgaard. 

Flemming Evald Jørgensen, der er en del af ejerkredsen, har noteret sig, at arbejdsgruppen har opgivet at føre planerne ud i livet, men kan endnu ikke melde ud, hvad planerne er. 

- Vi kan ikke gøre andet end at tage det til efterretning. Nu skal vi samle os i bestyrelsen i selskabet og finde ud af, hvad vi så vil. Det kan vi ikke sige noget om nu, siger Flemming Evald Jørgensen, som holder alle muligheder åbne. 

- Hvis der kommer andre, som gerne vil spille golf og betale for deres golf-aktiviteter, så er de velkomne. Alle kan få det samme tilbud, som golfklubben fik. At leje det for en krone mod at betale for de faktiske omkostninger ved at drive golf, siger han. 

En anden mulighed er at sætte anlægget til salg. 

- I givet fald skal det sælges til bedst mulige pris. Alle muligheder er til stede og alle muligheder er billigere end at betale for, at andre spiller golf. Og det er det, der har været tilfældet i de sidste ti år. Det kan jo ikke blive ved med at gå. Dem, der gerne vil spille golf, skal jo betale for deres egne aktiviteter. Hvis du lejer en bil ud i et helt år for en krone, så forventer du jo nok, at lejeren fylder benzin på. Og det er det, vi har bedt om, siger Flemming Evald Jørgensen.  

-  Vi har nok været udygtige, da vi for seks år siden overtog anlægget. I bagklogskabens klare lys skulle vi nok allerede der have lukket den ene bane. Det havde været det eneste rigtige, siger Flemming Evald Jørgensen som forventer at bestyrelsen i selskabet slutningen af december eller primo januar finder ud af, hvad der ske med Skjoldenæsholm Golfcenter.

Læs også: Skjoldenæsholm går uvis fremtid i møde

 

User Comments:

 • banelukninger / Skjoldnæsholm

  21/12 - 2019 | Steffen Rasmussen

  Synd, at dette pragtfulde anlæg måske lukker. Husker den for tyve år siden som en af de smukkeste på Sjælland. Og det er den vel stadig, men meget har ændret sig siden da. Skal man ikke bare erkende, at drive en golfklub er som at drive en købmandsforretning. Udbud/efterspørgsel/kundegrundlag - hele fundamentet for en "god forretning"? I bund og grund har de mange golfklubber vel de sidste 20 år slået for stort brød op - restauranter/proshopper/protrænere/ dyre klubhuse etc.,, men korthuset holder ikke til medlemsflugt, og generelt er interessen for golf herhjemme vist nok faldet og ser fortsat ud til at være for nedadgående. Hvad der ikke kan stå, må falde, og tilbage bliver vel så en række klubber i og omkring storbyerne, hvor det fortsat vil være muligt at søge hen.

 • Flex medlemskab

  15/12 - 2019 | Carlo Mazur

  Jeg er ledt forvirret over hvad folk mener med flex medlemskab. Min kone og jeg har boet i udlandet i 30 år, men nu vil vi gerne være lidt mere i Danmark (det betyder ca 4-5 måneder om året) og golf er vigtigt for os. Vi er derfor blevet medlem af en klub i Nordsjælland (vi bor nærved) hvor vi har langdistance medlemskab. Det passer os fint, idet vi bliver behandlet som fuldt medlemmer, men vi spiller kun disse få måneder om året. Resten af året er vi medlemmer af en klub i udlandet hvor vi også kan have halvt medlemskontingent. Hvis vi skulle være fuldtidsbetalende i 2 klubber kunne det ikke lade sig gøre at være medlem. Det ville være alt for dyrt. Så ja, prisen er vigtig i vores tilfælde, og jeg er sikker på det er det samme for mange andre.

 • LUKNING AF KLUBBER HHV. KONTINGENTER

  12/12 - 2019 | Henrik Holbech

  Nu handler den her debat om Skjoldenæsholms medlemsflugt, ikke om priser og flexmedlemsskaber. Men lad os så tage hul på debatten. Det koster i runde tal godt 5 mio. om året at drifte og passe en 18 hullers golfbane med lønnet personale, så den har et niveau alle kan acceptere - ikke i verdensklasse, men acceptabel god stand. Er der 1.000 medlemmer må hvert af disse bidrage med 5.000 dask, og er der 500 medlemmer koster det samme således 10.000 kr. Den ER jo ikke længere. Jeg er ditto lodret imod rabatordninger til dit og dat - det kan ingen leve af. Istedet bør alle acceptere at det koster MINDST det samme at holde en golfbane her i landet, som det gør på samtlige de golfrejser du tager på, uanset det er Tyrkiet, Thailand, Sydafrika eller blot en weekendtur til Tyskland eller Sverige. Alle de nævnte steder koster et medlemsskab LANGT OVER 10.000 om året eller meget mere. Så stop nu piveriet alle sammen og betal hvad det koster. Alternativet - her med Skjoldenæsholm som eksempel - er vel rigeligt klart for enhver. God aften derude....

 • Fritspil og Fleksmedlemmer

  12/12 - 2019 | Per Schultz

  Jeg er 100% enig med Flemming Bjørn Lehnert. Fritspilsklubber er ødelæggende for klubbernes økonomi. DGU bør forbyde det. Der er jo ingen der vil betale greenfee længere. Det er som om at antal fritspilsklubber er blevet afgørende for folks valg af golfklub. I Skjoldenæsholm er 50% af medlemmerne Fleksmedlemmer. Det kan ingen klubøkonomi leve med. Hvis man ikke vil være medlem af en klub må man nøjes med P&P baner. Fleksmedlemskaber er også et onde for danske golfklubber.

 • Fritspil og flexmedlemmer

  12/12 - 2019 | Flemming Bjørn Lehnert

  Kære venner. Det er så sørgeligt med Skjoldenæsholm. Men!!!!! Så længe den ene efter den anden golfklub overbyder hinanden med antallet af fritspilsklubber så vil det gå galt. Det burde være således, at når man var medlem af én golfklub så skal man betale for at spille en anden golfklub. Hvor skal greenfeeindtægterne ellers komme fra. Bare alle golfklubber dog kunne blive enige om dette eller DGU kom på banen. Lidt det samme gælder jo flexmedlemskab. Her overbyder den ene klub efter den anden jo også hinanden på pris. Vi skal have flexmedlemskab for at dem som ikke spiller ret mange runder også skal have en chance. Men det skal styre centralt så det er samme pris i alle golfklubber. Og så fri mig for "skuffeklubber" som greenvalue osv. De er med til at ødelægge golfklubberne. Bortset fra et par enkelte som levet højt på det. Stop det nu DGU.

 • SÅDAN FORHINDRES LUKNING AF GOLFBANER

  12/12 - 2019 | Henrik Holbech

  Danske golfbaner bliver fortsat udfordret med faldende medlemstal, og det primært grundet tidsforbruget for en runde. Når dertil kommer, at der er stigende affolkning af landegnene, betyder det at de perifert beliggende golfbaner såsom Skjoldenæsholm og fex. Lübker, derfor har ufatteligt svært ved at tiltrække faste medlemmer. Skal man bruge +2 timer i transport, oveni i de 5 det tager af spille 18 huller, har det kun een udgang - som de desværre oplever det nu i Skjoldenæsholm. For Lübker og i øvrigt for Ledreborg er lukning sket 3 gange eller mere siden deres opstart. Og det ændrer ikke noget om helst, at bygge helårsboliger, eller feriehytter – også det har Lübker lært på den hårde måde. Hurtigere spil er i den grad på ønskesedlen hos de fleste. Men når Stædig-Peter på 1 tee. mener at det er hans bane og hans ret at bruge 5 timer og nyde naturen, med de 100 næste spillere i en lang hale efter ham, ændrer det ingenting med hurtigere regler. Der er i min optik, som jeg har nævnt det før her på siden, kun to ting der væsentligt, kan rette op på medlemsflugten. 1: indfør officielle turneringer over 9 huller og 2: tilbyd medlemsskaber til halv pris, til alle under 35.

 • Dansk Golf i krise?

  12/12 - 2019 | Morten Fagerberg

  Det er trist, hvis det ender med braklægning af en eller begge baner på Skjoldnæsholm. Lækkert anlæg med en af DK's bedste baner rent layout mæssigt. Men når det så er sagt, så er vi bare i en situation med 25-30 golfbaner/anlæg for meget ift. den mængde af golfspillere til rådighed. For godt 10 år siden var der en artikel i Dansk Golf, hvor direktøren for instituttet for fremtidsforskning forudsagde, at antallet af golfspillere ville stige fra 150.000 til 250.000 over de næste 10 år. Ikke mærkeligt at folk med penge på lommen straks gik igang med at lave nye golfanlæg, og der er fedt som golfspiller at kunne spille de nye lækre anlæg med baner i topklasse. MEN der kom så aldrig de ekstra 100.000 golfere, så med flere nye baner og anlæg om det samme antal golfere, så bliver økonomien presset flere steder. Tvært i mod har vi oplevet, at mange - cirka 30.000 - er gået fra normalt medlemskab til flex medlemskab, og derved er den samlede kontingentsum faldet drastisk. Så hvad skal der gøres? Er vi golfspillere klar på at betale mere eller måske acceptere at kvaliteten daler. Vil vi gøre mere frivilligt arbejde? Vil vi være med til at nedlægge frit-spils-ordninger for at øge greenfeesummen? Skal vi pløje baner op og lade golfspillerne på den pågældende bane sive ud til andre klubber og gøre deres økonomi og overlevelse mulig? Jeg kender ikke svaret. Med venlig hilsen. Morten Fagerberg - Royal Oak

 • Trist udvikling for Dansk Golf -

  12/12 - 2019 | Thomas Nørret

  Jeg vil blot knytte en kort kommentar til situationen i Skjoldenæsholm. Jeg føler med klubben og alle dem der har kæmpet for skabe et bæredygtigt fundament. Vi kæmper alle med branchens tilstand og det er nok en uundgåelig nødvendighed at nogle klubber lukker. Vi er ganske enkelt ikke nok spillere til antallet af baner. Når det så er sagt, syntes jeg der er umådelig trist at det er et af landets kvalitetsanlæg der ser ud til at må lade livet. Det vidner om en alarmerende tendens i golfdanmark. Pris er vigtigere end kvalitet!!! Man kan nu gisne om det er udviklingen i 80'erne med at gøre sporten mere folkelig, eller udviklingen i 0'erne med etablering af flere dyre kvalitetsprojekter i Dansk Golf har haft indflydelse på hvordan markedet har udviklet sig. Det ved jeg ikke noget om, men udviklingen er uanset hvad bekymrende.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:102,103
 • Unique Visitor:22,994
 • Registered Users:153,748
 • Unregistered Users:30,874
 • Blocked Users:12,334
 • Published Nodes:14,397
 • Unpublished Nodes:246
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.200.222.93
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,648
  • This week:102,134
  • This month:102,134
  • This year:102,134

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk