Skildpaddefri zone - otte bud på hvordan vi speeder golf op | Golf.dk
Forestil dig golf uden langsomt spil - her er nogle utraditionelle forslag til, hvad man kan gøre ved skildpaddeinvasionen.

Foto: Colourbox

Skildpaddefri zone - otte bud på hvordan vi speeder golf op

25/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Langsomt spil har generet danske golfspillere omtrent lige så længe som myg har generet campister. Og alligevel er det som om, der ikke sker så meget. 

I det kommende nummer af Dansk Golf sætter vi fokus på langsomt spil. Artiklen bygger blandt andet på data fra en undersøgelse blandt 659 brugere af Golf.dk.

Glæd dig til den, når bladet kommer i næste uge - her varmer vi op med otte radikale og lettere provokerende forslag til, hvordan man kunne modvirke langsomt spil.

Har du supplerende forslag? Så skriv gerne til os på redaktion@golf.dk

Hurtig-dag i klubben

En dag om ugen, hvor man kun må komme, hvis man kan gå sin runde på højest tre timer. Det vil give et frirum til dem, der er allermest stressede over langsomt tempo på banen. Sneglene må komme en anden dag.

Stempelure

Arbejdspladser har brugt dem i årtier for at styre tid. Et stempelur ved hvert tredje hul. Dit scorekort skal stemples med højest 40 minutters mellemrum. Så kan klubben få et overblik over, hvem der er langsom og har brug for hjælp til at spille hurtigere.

Farvel til prøvesving

Måske har du allerede set denne regel nogen steder i udlandet, hvor prøvesving kan være forbudt på teested? Tænk på de sekunder, der kunne spares, hvis alle skulle tage deres prøvesving, inden det blev deres tur.

Fitness-golf

Det kan godt være, at al løb på gangene er forbudt i skolerne. Men hvis løb blev påbudt mellem slagene på golfbanen ville det virkelig sætte fut i løjerne. Og pludselig ville golf også være leveringsdygtig i kredsløbstræning ved høj puls. Under finalerunden ved Italian Open spillede Thomas Pieters for nylig 18 huller i en time og 59 minutter og gik en runde i 71 slag. Så det kan lade sig gøre at spille hurtigt og samtidig spille godt.

Synkron-golf

Hvis klubben kan lave nogle af sine teesteder bredere, kunne tre eller fire spillere i samme bold sagtens få på teestedet samtidig og slå, i stedet for at vente på hinanden. Side om side, præcis som på rangen. Og på fairway er det endnu nemmere. Jeg kender folk, der rent faktisk har gjort dette på de sidste huller, fordi de var ved at løbe tør for dagslys.

Banekontrol med beføjelser

Hvis banekontrollen nu kunne gå ud og bænke langsomme bolde? Så kunne de hurtige spille videre, og de langsomme måtte vente, til der lige blev et hul til dem.

Væk med måleudstyr - frem med markeringer

Det ville nok irritere dem, der lige har købt en afstandsmåler. Men det er altså en ekstra arbejdsgang, når alle i gruppen skal have den frem ved approachslag. Man kunne jo forbyde dem på banen, mod at man så gjorde banens egne afstandsmarkeringer mere tydelige, så man altid hurtigt kan se, omtrent hvor langt man er fra green. Lad os se det i øjnene, 95 procent af os er alligevel ikke så dygtige, at vi behøver at vide, om der er 134 meter eller 138 meter til flaget.

Hurtig runde - billig fadøl

Hvad er det næstbedste, hvis du ikke kan vinde en fadøl fra din makker? Det er vel at få en klækkelig rabat på øllen? Sælg fadøl til ti kroner til alle dem, der når rundt i under tre en halv time. Så skal I nok se folk rubbe neglene.

 

User Comments:

 • 18 huller er i overkanten

  08/11 - 2019 |

  Hvis man ikke har tid til en 18-hullers runde i roligt tempo, og det forstår jeg godt, at mange ikke har. Der er ikke-spillende familiemedlemmer at tage hensyn til, andre arrangementer, og navnlig i årets mørke tid er der ikke meget at give af. Men er 18 huller ikke i sig selv lovlig langt? 9 huller er til gengæld ofte lovlig kort, så hvorfor ikke arrangere banerne som tre sløjfer á 6 huller, så man kan spille en pæn runder på fx 12 huller uden at skulle være væk hjemmefra det meste af en dag? I turneringsmæssige sammenhænge kunne man inddrage alle tre sløjfer, og til daglig kunne den ene sløjfe reserveres vedligehold, begyndere eller andre særordninger.

 • Spil en kortere bane og spar tid - og hav det sjovere!

  04/11 - 2019 |

  Det er en meget interessant debat med mange forskellige synspunkter! Jeg vil blot tilslutte mig dem, der foreslår at spille en kortere bane end den “normale”. Min klub har følgende “baner”: 4800, 5400, 5800 og 6200 meter. For mænd anses 5800 for det normale. Men den er i virkeligheden for lang for de fleste. I private runder spiller jeg altid 5400-banen. Det betyder ganske vist, at mit handicap sænkes fra 8 til 5, men til gengæld kan jeg med et pænt drive slå efter alle greens i regulation og slipper for kedsommelige “transportslag” på lange par 4-huller. Det gør spillet meget sjovere, og jeg vil gætte på, at jeg sparer mellem 15 og 30 minutter per runde i forhold til 5800 banen. Herreklubber, B- og C-rækketurneringer m.m. burde aldrig spilles på baner over 5500 meter. Spil kortere baner, og spillet bliver både sjovere og hurtigere!

 • Langsomt spil

  31/10 - 2019 | Ivan Birger Jørgensen

  Jeg syntes lige at jeg vil komme med en lille kommentar om det og spille en golf runde . Hvis jeg skal til at løbe rundt fordi der er nogle der får stres af og spille golf så tror jeg at der er nogle der har misforstået det med at spille golf !!. Jeg er i handicap 27.5 og jeg nyder en hver runde med gode venner og spiller golf for at slappe af ,så dem der får stres ved at spille golf ,burde finde på noget andet og lave . Det var bare min mening . Golf er skønt :)

 • AV AV

  31/10 - 2019 |

  Nu skal de "GAMLE" på plejehjem og spille ludo! Ihvertfald hvis det står til nogle ! Lidt seriøsitet var ønskeligt hvis man stadig skal beskæftige sig med GOLF:DK. Fakta er at der er unge der bruger 5 timer -der er gamle der bruger 5 timer - der er lavhcp. der bruger 5 timer og der er højhcp. der bruger 5 timer.Lad os da bruge vore dejlige baner og nyde denne herlige måde at bruge lidt fritid på. (Man kunne da sætte et hegn op så skilpadderne ikke kan komme ind -hi hi.) go golf ønsker en livsnyder på 68

 • Start interval

  31/10 - 2019 |

  En af de store udfordringer er, at mange klubber presser alt for mange spillere ud på banen, når der anvendes 7-8 minutters interval. Jf. R&A og DGU’s anbefalinger til spilletid skal et par 3 hul spilles på 10 minutter, og så opstår ventetiden helt af sig selv. Til DGU turneringer anvender vi ofte 11 minutters intervaller ved start, og resultatet er meget ofte at spillerne er færdige før tidsplanen der er 4 timer og 15 minutter for 18 huller, Endelig må man som spiller være indstillet på at spil på banerne tager længere tid i “myldretiden”, ligesom på motorvejene morgen og aften. Eksempelvis har jeg i sidste uge spillet 18 huller i en 2 bold på 3 timer og 10 minutter, Dagen efter nåede jeg 13 huller på samme tid i en 4 bold. Fortsat god sæson med eller uden ventetid.

 • Tee it forward - hvorfor ikke i Danmark?

  30/10 - 2019 | Hans Henrik Brandt

  Her er lidt inspiration fra USA hvor der opleves større glæde ved golfen, hurtigere runder osv. https://www.usga.org/teeitforward/ Der findes masser af andre artikler på nettet så du kan danne dig din egen mening. Og så vil jeg rose de spillere der erkender det niveau deres golfspil har og vælger teested ud fra det - man er ikke en kylling eller noget andet nedladende, fordi man vælger en kortere tee - man er en helt :)

 • Konkrete forslag

  28/10 - 2019 |

  Vi har nogle ting vi gør for at få flow i spillet. Når vi kommer frem til tee-stedet slår første mand ud medens de andre skriver Vi forbereder det næste slag medens de andre slår deres slag Vi stiller bag'n på vejen ud af greenen. Vi læser vores putte linie medens de andre putter - hvis vi derved ikke genere den der skal putte. - og så nyder vi vores runde Jeg tror der er plads til os alle hvis man overholder etikkette reglerne og iøvrigt tager hensyn til hinanden

 • Ny golfer

  27/10 - 2019 |

  Jeg opfatter de fleste forslag i artiklen som ment med et glimt i øjet. Har svært ved at se folk løbe rundt mellem hullerne med stempelkort om halsen. Dog synes jeg at forslaget med billige fadøl er interessant. Nej spøg til side..... Som mange andre også skriver er meget af charmen med spillet jo netop, at ung og gammel.... dygtig eller som jeg ret ny og temmelig svingende kan spille sammen og dele fælles oplevelser. Ro, frisk luft, hygge, afstressning er for mange sikkert nøgleord - lad være med at ødelægge den stemning ved at have fokus på hastighed og effektivitet - som vi får i så rigelige mængder i arbejdslivet.

 • God læsning om emnet

  27/10 - 2019 |

  https://www.randa.org/~/media/files/pace-of-play/pace-of-play-manual.ashx

 • Manglende jordforbindelse

  26/10 - 2019 |

  Efter at have tænkt over artiklen i nogle dage og læst de mange kommentarer, vokser min undren over, hvor Redaktørens fornemmelse af de store flertal af golfspilleres hverdag er blevet af. Vi ønsker ikke speedgolf og langvarige ophold på bænke, når banekontrollen sætter os ud på et sidespor. For de fleste af os er en runde på 4 timer fint. Hvorfor ikke vende problemstillingen om og fastslå, at 4 timer og 15 min er det normale, som giver en god rytme og at ingen har ret til en runde på under 4 timer. Fra flowteorierne ved vi, at et flow, der styres af en fast regelmæssig takt, vil medføre et større output end et stop-and-go flow. Og nej, jeg spiller ikke langsomt. På dage med god plads på banen tager en 2- eller 3-bold ca 3 1/2 time. Men vi skal jo helst have en god dag alle sammen. Og der er en jævn og fornuftig og dermed afstressende rytme at foretrække. Og socialt er det jo fedt at gå en 4-bold med gode klubkammerater. Og det varer godt 4 timer.

 • Langsomt spil - årsager

  26/10 - 2019 |

  Interessant med alle disse kommentarer om de andres spil ! Men ikke meget om årsager. Jeg oplever ofte når vi i vores bold taler om "ikke at blive lukket igennem" eller " at blive presset bagfra" at det ofte kommer på tale at Vi eller De sandsynligvis ikke har overholdt vores starttider. Måske klubberne skal prioritere en Starter i stedet for en banekontrol og se på hvilken effekt det kan have. Og ellers vil jeg mene det handler om at tage dialogen med bolden foran i stedet for at vente på at blive opdaget af dem :-)

 • Hvad med bredden i golfen

  26/10 - 2019 | Flemming Andersen

  Det er typiske eliteforslag som ikke tager hensyn til bredden i golfsporten og det er dem der trods alt holder økonomien oppe i de enkelte klubber. Det er de færreste pensionister som kan gå en runde så hurtigt som det her antydes der skal til .

 • Langsomt spil

  26/10 - 2019 | Annie Pihl

  Flere skriver, det er de gamle, der er langsomme. Det er ikke tilfældet hos os. De "gamle høj/lavhandicappede" tager højst 1 eller 2 prøvesving, slår og går så videre. De "gamle høj-/lavhcp." leder ikke i uendeligheder efter deres bold ude i noget ufremkommeligt rough, hvor man som regel ikke kan komme ud alligevel. De "gamle høj-/lavhcp." ligger heller ikke på greenen og funderer fra alle ender og kanter. De putter efter en hurtig vurdering. Det er som hovedregel lav-handicapperen / elitegolferen, der måler og måler og tager adskillige prøvesving både før og efter slaget. Det er de lidt yngre og unge lavhandicappede, der leder og leder, og som tit heller ikke kommer ud af høet. Det er den yngre/unge lav-handicappede, der kravler rundt på greenen, og af og til misser hullet alligevel, så der skal kravles og funderes igen. Hvis alle bare sørger for at lukke igennem med glidende gennemgang, så vil det ikke være så ringe endda. Også i klubbens turneringer, hvor man f.eks. kan sætte max.-tid på.

 • Golf er et “langsomt” spil for de fleste.

  26/10 - 2019 |

  Nu blev det golfsportens tur til at blive effektiviseret af “regnearksdrengene”. Jeg har spillet klubgolf i 1 1/2 år og har den periode opnået at få et frirum fra en til tider hektisk pakket arbejdsuge med lange arbejdsdage. Jeg møder dejlige mennesker, der nyder den samme sport som jeg og mange med den fælles interesse det er, at gå i naturen, være social/møde andre mennesker og at blive bedre til dette svære spil. Golf er et “langsomt” spil og et spil alle kan være med til efter at have været igennnem begynderprogrammer og slusen med regler, baneprøve, slagprøve mm. Det er netop derfor vi netop har hcp systemet - alle kan spille mod alle. Hvis vi tager den samlede hcp sum og finder gennemsnittet for den danske golfspiller lander vi nok omkring de 30 - det tager selvsagt længere tid at nå 18 huller for en på 30 i hcp end en med 10 i hcp - dvs for de ca 20 % af spillerne som er lav hcp’ere (under 10) skal vi nu lave reglerne om med løb på fairway, synkron udslag mm - det bliver sjovt! Lad nu spillet tage den tid det tager med selvfølgelige naturlige forbedringer, golf er fristedet hvor de fleste nyder, at her er et frirum i en travl hverdag. Jeg er nået til hcp 23,5 i år og når nok under 20 hvis jeg får tid til det ;) God golf til jer alle.

 • Golf er rytme og frihed

  25/10 - 2019 |

  Det er skønt at gå frit på golfbanen, mærke sin krop fra slag til slag. Hvis nogen står og venter på mig igen og igen, så lukker jeg igennem. De har en anden rytme, og jeg slipper dem fri, så de kan nyde spillet i deres tempo.

 • Langsom Golf

  25/10 - 2019 |

  Jamen lad os endelig sætte tempoet i vejret. Lad elitespillerne / de dygtige komme hurtigt frem. For hvem betaler egentlig for at en golfklub eksisterer. de hurtige eller mængden af golfspiller der ikke kan eller ønsker dette vædeløb. kan en 4 bold spille en runde på ca timer er det godkendt. personlig har jeg ca brug for den tid om mit golfspil skal være nogenlunde. Jeg tror jeg udtaler mig for mange , skal vi race afsted mister vi lysten - færre golfspillere en løsning, men næppe en god ide til den økonomiske side af golfklubben. Skal /kunne man ikke se på de folk der har reserveret tid foran en om deres tempo kunne være lidt langsom. Jeg spiller i hcp 22.9 er 60 år så bestemt ikke dygtig- jeg skal må nødvendigvis slå flere slag og også skæve . det tager tid. PS hvor lang tid er proerne om en runde. bare en tanke. lad os nydegolfen og nyd tiden i naturen - hvem ved måske man endda ooplever naturen om det går lidt roligt til

 • Dejligt med debat

  25/10 - 2019 |

  Godt med debat, men husk nu, at der skal være plads til alle på golfbanen. Selv har jeg løst det langsomme spil, ved at jeg kun spille 9 huller, og i min klub er belastning på de sidste 9 huller lav, hvorfor jeg undgår alt for meget ventetid fra de langsomme spiller. Jeg tænker, at man kunne løse noget af de mange frustrationer, ved at man altid skal booke for- og bag ni uafhængigt af hinanden. Så får vi udnyttelsen af bag ni, samt sat en tidsfrist på, hvornår man skal være færdig med for ni, hvis man ikke skal miste sin tid på bag ni. Hvis man samtidig sætter handicap restriktioner på, fra hvilken tee man spiller, tror jeg man har løst problemet. God tur Martin

 • Langsomt spil

  25/10 - 2019 |

  Meget kuriøse forslag til hurtigere spil- men dårlige! Den værste synder er helt uacceptabel rough, hvor man leder og selv om 4 spillere ved hvor den skal ligge, ikke finder den. Selvom der er slået en provisorisk bold øger det langsomt spil helt urimeligt udover at ødelægge glæden. Lær dog af de superbaner i udlandet, der lever af green fee fra turister og professionelle turneringer. Der skal man ikke lede efter sin bold, men kan selv efter 3 min. ikke finde nogen rough.

 • Golf på tid!!

  25/10 - 2019 |

  Ja der er en der har spillet et par 5 hul på noget under to min, og en der har spillet 18 huller på lidt over en time, men helt ærligt så kan det kun bruges som et pudsigt kuriosum i denne snak. Vi kunne alle sammen spille væsentligt hurtigere hvis der kom en og slæbte vores udstyr, og hvis der altid var nogen der fandt og pegede på ens bold, når man kom frem og skulle slå. Det er da rigtigt at det kan være lidt ....puha... At gå en runde efter 4 bold der af den ene eller anden årsag ikke er helt så hurtig som det måske var ønskeligt, og det ville være dejligt hvis flere blev bedre til at lukke igennem. Men helt generelt Så tager golf den tid golf nu tager, og det er en af årsagerne til at jeg spiller golf. Jeg nyder naturen, luften, spillet, vennerne og motionen, det er en samlet pakke som jeg nødigt ser spoleret af tidstagning maskiner, løbende Golfspillere, eller golfspillere der sat i skammekrogen. Hvis alle blev lidt bedre til at lukke igennem når den efterfølgende bold er hurtigere end en selv, og hvis den hurtigere bold bagfra, var knapt så insisterede i sin attitude når der ventes, ville meget være opnået. På den måde stresses den langsomme bold ikke, de slår derfor færre dårlige slag, bruger derfor færre slag og mindre tid på at finde bolde i en rough der desværre alt for ofte minder om et vildniss hvor man nemt kan overse en mindre bil. (Der kunne klubberne sagtens yde en bedre indsats, ja ikke med at finde bilen, men med at styre roughen så der er knabt så meget vildniss ;) Alt i alt tror jeg det ville give nogle gladere og bedre "langsomme" bolde der derfor ville være mere tilbøjelig til hurtigere at lukke igennem når mulighed byder sig.

 • Provisoriske bolde

  25/10 - 2019 | Claus Kongsted

  Over et givet handicap niveau eller hygge golfrunder - så drop de provisoriske bolde og smid en med straf der hvor man er enige om bolden cirka ligger. Man undgår nyt slag, man sparer måske 0,5-1,0 slag i scoren, folk leder ikke i de uendelige på grund af de 2 slags straf og man skal ikke hente den provisoriske i den anden side af banen og det er jo ikke British Open.

 • Opdeling i alder for klubberne ?

  25/10 - 2019 |

  Hvis de unge synes at alle over 45 er idiotiske tidsrøvere så synes jeg vi skal lave en klub hvor man ryger ud når man fylder 48 fx. Så kan dem under 48 ( eller 28 ?) spille hurtigt sammen med dygtige ligesindede der bliver på fairway. Men hvordan skal klubbens økonomi hænge sammen så ? Og hvem skal konstant lægge midler til juniorerne ? Vi der er voksne og over 48 kan også lave en klub sammen så er vi fri for de sure miner fra de der få unge med hc under 10 og konstant bliver mindet på at det her handler om at blive færdige i en fart- ja faktisk er det lidt forkert at dem over 50 spiller 4-bolde.. for så skal dem bagved vente på dig.Måske kommer der en regel om at sum af hc i en bold ikke må være over 50 ?= 3 x 17..? Det er simpelthen rent socialt at de unge ikke er udelukket for længe siden-lad dem bestemme alt i deres liv- det er helt ok for mig. De betaler også kun junior kontingenter-og får gratis undervisning ...betalt af hvem ? Når man er 25 fatter man ikke så let at vi der er over 50 har et liv og en verden der er ligeså vigtig og stor som deres. Jeg synes vi der er over 50 skal lave vores egen klub og en runde på 4-4½ time er helt ok. Vi har gode venner med på runden-de har fået ny hofte- nyt knæ- diverse stivere i ryggen osv_Vi har alle en god dag sammen og jeg har tid til at runden tager 12 min ekstra af den grund Jo ældre vi bliver des mere tid har vi- underligt nok !

 • Oliver Madsen

  25/10 - 2019 |

  Kære Oliver, Dine kommentarer om gamle mennesker er ikke rar læsning og jeg ønsker inderligt for dig at du giver dig selv tid til aftertanke. Håber også at du har klubkammerater, som kan hjælpe dig.

 • Vend lige skråen en gang til

  25/10 - 2019 |

  I vores bestræbelser på at fremme hurtigt spil, skal vi huske, at stort set alle golfklubbers økonomiske grundlag er kontingentindtægterne og at langt hovedparten af disse lægges af spillere over 60 år. Golfsporten i Danmark er kun en af Danmarks største sportsgrene, fordi sporten er populær blandt os, der er lidt ældre. Hvis vi skal leve med aldersdiskriminerende betegnelser som f.eks. snegle og på banen føle os som jaget vildt fordi vi ikke altid kan spille banen på 3,5 timer, så bliver vi færre i fremtiden og et antal klubber vil blive lukningstruede.. Vi vil gerne spille golf og gerne så hurtigt som muligt - men så hurtigt som muligt kan muligvis blive lidt langsommere med årene når diverse problemer med lidt gigt og andet indhenter os. Og det skal der også være plads og tid til. Vi skulle nødigt derhen, hvor vi er tvungne til at oprette golfklubber kun for spillere over 60, fordi vi føler os som jeget vildt.

 • Helt uenig med indlægget nedenfor

  25/10 - 2019 |

  Det har altid taget tid at spille 18 huller for en 4-bold ....... både i 2001 (opsving i dansk golf) og stadig i 2019 ........ samfundet omkring golfbanerne samt nettets massive indtog har derimod bevirket dramatiske ændringer i vores prioriteringers karakter og omfang ........ mere stress, mere fart, mere respektløshed, mindre snak ........ skynd dig, skynd dig, skynd dig....... golfsporten har i min optik fået en super unik mulighed ( serveret på et sølvfad) ved at kunne stritte imod og helt i særklasse tilbyde os alle et univers hvor der teknisk og kreativt kan udfoldes samt nydes og opleves på et elegant, afslappet og medmenneskeligt plan ......... tag imod det med åbne arme og begynd dog istedet at udvikle en masse andre kreative og spændende tiltag, så fastholdelse og rekruttering af medlemmer videreudvikles ...........

 • Langsomt spil/Lukke igennem

  25/10 - 2019 |

  Vi er 8 der spiller hver tirsdag, altså 2 4bolde. Vi lukker da igennem efter reglerne om hurtigere bold, MEN hvis vi efter os har 1 enbold og 3 stk 2bolde, ja så kniber det med lysten til at lukke igennem. Disse 1 og 2 bolde burde nok respektere det selvfølgelige langsommere spil fra de 2 firebolde og slå sig sammen, til glæde for os alle. Vi er alle i 70 erne og betaler fuldt kontingent for at have nogle gode timer på vores dejlige golfbane og nyder da også, at nogle forstår, at det ikke altid er let bare at lukke alle efterfølgende 2 bolde igennem. Vi går normalt en runde på 31/2 til 4 timer lidt afhængig af vejrforholdende.Lad os nu alle nyde denne dejlige sport, som ingen af skal leve af.

 • Til Oliver Madsen

  26/10 - 2019 | Erik Kaaber

  Nu er det jo ikke alene de ''gamle'' som du skriver, der forsinker spillet. Der bliver nævnt måleudstyr som en synder, og her kan du godt sætte lavhandicappere ind, for de skal næsten måle alt, og det samme gælder prøvesving, det er næppe de ''gamle'' der der er de største syndere der. Lavhandicappere slår langt, men de har sandelig også skæverter hvor der bruges tid til at finde bolden i roughen, for den SKAL findes ! Og til sidste Oliver, du bliver også gammel engang og vil elske golfspillet som os ''gamle''. Tilføjelse: At lukke en 2-bold igennem vil jo blot skubbe problemet bagud efterhånden som den bliver lukket igennem, problemet er når nogle ''unge'' mennesker prøver at jage banen igennem i buggy som om det var en tidsprøve. Prøv dog at nyde runden, det sociale og naturen, den tid er nok bedre brugt end hvis du sad med din mobil i hånden efter runden. Vær positiv og nyd livet og de oplevelser golfen kan give dig!

 • hurtigere spil

  25/10 - 2019 |

  Uanset holdningen til golfspillet, så er det uomtvisteligt, at en hovedårsag til at vi netop ikke er flere golfere, den tid det tager at spille 18 huller. Det afholder en masse børneforældre fra at deltage. Fruen og jeg går en 2-bold på under 3 timer - og SÅDAN skal det da være. Fordi, som flere har nævnt, handler det om flow og koncentration. Nogen mener at de ejer anlægget fra det tidspunkt deres tee-time starter. En syg holdning. ER man til hyggegolf, et snakkehoved, og aldrig klar til noget som helst - men bare vil hygge sig, så lukker man igennem - ALTID. Og den ENESTE RIGTIGE måde, at gøre det på - UDEN at det sinker spillet er som følger: alle 8 mand slår ud samtidigt og alle 8 følges helt op til green. Den hurtigere bold putter først ud og går videre - og vupti - så er der INGEN venten - heller ikke for den bold der går bagved. Gør denne procedure til en tvungen regel - så spares en masse tid og ikke mindst uvenskab og dårlig opførsel. KISS - keep it simpel stupid....

 • Handicap 35 kommentar

  25/10 - 2019 |

  Jeg er forholdsvis ny i golfens verden, og nyder al den tid jeg kan afse til at komme i klubben og spille med venner og bekendte. Egentlig burde jeg ignorere dette emne, men synes alligevel at jeg vil knytte en kommentar. Hvis klubberne ønsker flere medlemmer, må det accepteres at DGU-medlemmer, der betaler fuldt kontingent eller greenfee, kan spille på lige fod med alle andre medlemmer, uanset niveau og handicap. Der er aftalte regler hvor vi (spillere med høj handicap) skal tage hensyn til hurtige spillere og lade dem gå igennem, og selvfølgelig skal det efterkommes. Alle bør medvirke til at alle får en god dag på golfbanen. Klub i klub begrebet tilbyder perioder hvor banerne er blokeret for forskellige typer spillere og det må være løsningen hvis ikke man kan acceptere de normale færdselsregler på golfbanen. Det bør ikke accepteres at højhandicapspillere skal nedprioriteres. Vil klubberne have nye medlemmer, skal de opleve at være accepteret som en del af fællesskabet i golfklubben. ...... og så lidt reklame: Sådan fungerer det fint i Kalø Golf Club :-) Dbh Peter

 • Manglende info

  25/10 - 2019 |

  Det største problem er, at de gamle mennesker simpelthen ikke kender etikette reglerne om, at lukke hurtige bolde igennem. Jeg oplever alt for mange gange, at jeg bruger 3:40-4:00 timer i en 2 bold pga. vi konstant står og venter på at få lov til at blive lukket igennem. Vi er nu begyndt og ringe ind til banekontoret, så de kommer ud til os for at stoppe den langsomt gående bold, så vi andre kan komme igennem. Dybt frustrerende...

 • Stresset spil - nej tak

  25/10 - 2019 |

  Jeg elsker de 4 timer det normalt tager at gå en runde i en 4-bold, inklusiv småsludren med med/mod-spillerne. Men det som kan bringe mit stress-niveau op er, når de 4 i bolden foran alle skal deltage i i hver eneste slag. Hvis nu alle gik raskt hen til sin egen bold og lavede sine forberedelser og derefter slog sit slag - uden a genere de andre - kunne spillet flyde hurtigere uden så megen ventetid. Det gælder også puttningen -medmindre man gerne vil se en puttelinje i en konkurrence. Man behøver jo ikke stå på en linje bag ved bageste bold og vente til den er slået for derefter at gå frem på en linje til næste bagerste bold. Hvis man er klar til at slå selv om man ikke er bagerste bold, så slå! Hvis bolden foran mig agerede på den måde, ville jeg acceptere naturligt langsommere spillere som behøver flere slag, og jeg kunne koncentrere mig om og nyde mit eget spil meget mere.

 • Brug nu bare de regler som allerede findes !!

  25/10 - 2019 | Torben Drejer

  Jeg er en af dem som gerne ser, at en golfrunde kan afvikles lidt hurtigere end tilfældet ofte er i dag. Men det er ikke for at komme i klubhuset tidligere eller sidde på terrassen, men udelukkende fordi det giver mig et markant bedre flow på mit spil, hvis man hele tiden er i bevægelse. Hvis golfspillere generelt vælger det teested som matcher deres handicap og ellers er imødekommende og lukker hurtigere bolde igennem, så vil vi nå rigtig, rigtig langt. Så for min skyld er der ikke behov for nye regler eller tiltag. brug dem der allerede findes !

 • Golf er for alle!

  25/10 - 2019 |

  Spændende, sjove og umulige forslag til at gøre spillet hurtigere. Det er vigtigt, at få drøftet mulighederne og finde forslag til forenkling der kan medvirke til hurtigere afvikling af spillet. Vi ved alle, at fornøjelsen ved spillet mindskes alvorligt, hvis man skal vente på hvert teested og mange gange på fairways. I vores klub er hovedparten af medlemmerne ikke helt unge og måske ikke ligefrem hurtige, men til gengæld betaler de en meget stor del af klubbens kontingenter. Dem skal der være plads til! Nyd den fantastiske natur, nyd samværet med dine medspillere og nyd golfen!

 • Lær af de italienske golfere

  25/10 - 2019 |

  Jeg er med på at det ikke skal gå helt i stå, men jeg er også ved at være en lille smule træt af at alt bare skal effektiviseres. Golf skal være en fornøjelse og ikke noget der skal overstås. Jeg har spillet rigtig mange runder i Italien, og der tager en runde nemt 5 timer for en firebold. Det er længe, men hold nu op det er afslappende og hyggeligt. Elsker de runder hvor der er tid til at nyde golfen, banen og selskabet.

 • Hurtig golf = god golf?

  25/10 - 2019 |

  Har altid undret mig over at alle taler om at sætte tempoet på golfbanen op? Når jeg endelig er på banen, har jeg aldrig en bagkant. Jeg er der for at slappe af, koble af og nyde golfen. Hvorfor skal der stresse på en runde golf ? Jeg er ikke pensionist med uanede tidsressourcer, men en klassisk familiefar med et job på +45timer /ugentligt. Tror mere vi skal henimod den gode gamle golfetikette med at lukke igennem når man (og det kan man ret let konstatere) kan se at bolde bagved er hurtigere. Og det skader jo ikke at lukke igennem...for vi har jo ikke travlt vel? Tænk sig at sidde på bænken, nyde en kop kaffe, en snack e.lign. og så lige på en lille sludder med dem man hjælper igennem. Der er hyggeligt, socialt og golf'isk! Langt de fleste - jeg kender - spiller golf for netop at slappe af og stresse af fra hverdagens tætte program. Vi er alle stolte skildpadder ;-) Ha det rart

 • hurtigere og bedre?

  25/10 - 2019 |

  Tvungen eagles på alle huller, så kan vi komme derudaf og vi slipper for at spille dette frustrerende spil længere tid end højst nødvendigt :-)

 • "radikale og lettere provokerende forslag" - check :)

  25/10 - 2019 | Niels Pein

  De forslag er jo udtryk for en mening. Fair nok. Her kommer min mening om de 8: Hurtig-dag i klubben: For nogle vil det ikke kunne lade sig gøre. De bør derfor slippe billigere i kontingent, når de får frataget en ugedag. Og hvad hvis man ikke overholder det, f.eks. på grund af dårligt vejr? Sanktioner, administration? Det vil klubberne nok ikke satse på at indføre. Stempelure: Umiddelbart en rimelig ide, men administrationen af det (ressouceforbruget) vil blive en udfordring, og mange medlemmer vil givetvist nægte at stemple. Jeg kan ikke tro nogen klubber vil binde an med det. Farvel til prøvesving: En af de få gode ideer i listen. :) Fitness-golf: Man kan spørge sig selv om det er rigtig golf, hvis løb var påbudt mellem slagene. En dødfødt ide til hverdag. Den klub der indfører det, ville ikke få mange medlemmer. Men det kunne da være sjovt, at have en enkelt fitnessturnering på turneringsprogrammmet ude i klubberne. Synkron-golf: Helt hen i vejret. Det er god etikette både at være stille mens andre slår, og følge med i de andres spil. Markøren forventes ligefrem at følge lidt med. Golf skulle nødigt udvikle sig til en egoist-ting, hvor man stormer frem, uden at følge med i hvad medspillerne laver. Banekontrol med beføjelser: Det kunne være en god ide, men svær at gennemføre. Der vil givetvist komme klager over forkerte afgørelser, hvilket vil give mere arbejde ude i klubberne og gøre det sværere at være banekontrollør. Og hvis banekontrolløren tilbageholder spillere, så kan man i hvert fald ikke have hverken stempelure eller hurtig-dag samtidigt. Væk med måleudstyr - frem med markeringer: Skribenten tager simpelthen fejl, og er ude af trit med virkeligheden. Erfaringer fra DGU-turneringer gennem tiderne viser, at det generelt går hurtigere efter måleudstyr blev tilladt. Min fornemmelse er desuden, at i almindelig klubgolf gør det totalt set ikke den store forskel, men hvis man vil måle, er det hurtigere at bruge måleudstyr. Hurtig runde - billig fadøl: En sjov ide, men igen er administration en udfordring. Hvem skal holde øje med hvornår spillerne forlader 18. green? Og hvem skal betale difference til restauratøren? Og hvad med de der skynder sig så meget på de sidste huller, at de lige springer over lidt etikette, som at rive i bunkers og rette nedslagsmærker op? Det kan nemt blive noget skidt. Desuden synes jeg hele emnet lige i øjeblikket er knapt så aktuelt, fordi ændringerne med 2019-golfreglerne faktisk har hjulpet på tempoet allerede, og måske skulle vi lige se hvordan det lander, inden vi laver flere store indgreb.

 • 8 useriøse forslag (og urealistiske)

  25/10 - 2019 |

  Kære venner ...... hold nu golfsporten (klubgolf, motionsgolf og livsstilsgolf samt erhvervsgolf = alle dem der egentlig betaler for det hele) langt væk fra denne, en temmelig forskruet og opspundet kunstig debat om “langsomt spil” ........ Fortravlede, smarte business typer og notorisk kendte lokale hidsigpropper samt et par ellers dygtige tv golf kommentatorer, er vist de eneste der konstant himler op omkring emnet (her taler jeg udelukkende om klub miljøerne) ........ hvis vi tillader at stress og jag (fra stort set alle andre samfunds-situationer; internettet, facebook, indkøb, arbejdstider, aftaler, daginstitutioner, familie tid, Instagram posts, etc) skal komme ind og dermed præge og forpeste den ellers hyggelige og værdifulde socialicerings baseret tid i golfklubben, så vil golfsporten og dermed klubberne opleve endnu et voldsomt dyk i både fastholdelse og rekruttering af medlemmer......... Vi ved alle at en golfrunde tager mellem 4 og 4.5 timer for 4 golfere, inkl, ca 30 min effektiv spilletid, fordelt på de ca 80-100 slag........ resten af tiden skal der snakkes, opleves, slappes af, motioneres lidt og ultimativt; batteri oplades rent mentalt ....... det er disse værdier man rask væk betaler 7.000 - 12.000 for hvert år ......... javist, der opstår svipsere fra tid til anden, men ikke noget voksne og respektfyldte klubmedlemmer ikke kan fikse internt i klubben på selve dagen (gå igennem mulighederne) eller ved hyggelig snak efterfølgende på terrassen ......... påstanden om langsomt spil fra nogle få højtråbende golf repræsentanter er den nemme løsning i bestræbelserne på at golfsporten igen skal være danskernes sportsgren nr 1 ........ især skræmmebilledet med at langsomt spil skulle afskrække en masse potentielt nye golfere fra at besøge golfklubber og melde sig ind samt at nuværende medlemmer skulle melde sig ud, køber jeg simpelthen ikke........... derimod bør man nok hellere kigge på hvorledes golfklubberne, golf restauranterne og golf sponsorerne derude i fællesskab kan skabe nye og spændende værdier, således at medlemmerne, både nye og gamle, fortsat kan se oasen (golfklubben og golfbanen) for sig ........ som en meget vigtig og betydningsfuld detalje i en ellers travl og voldsomt oppisket hverdag ........... eksempelvis forstår jeg ikke hvorfor flere oplagte golfklubber (herhjemme) ikke forlængst har etableret deres klubhus område som en Country Club, med a la Carte restaurant, tennisbaner, squashbaner, kids Area, lækre omklædnings faciliteter etc ........ hvem siger en golfklub kun skal bruges til golf? (Jeg ved godt flere golfklubber har netværksmøder, barnedåb, etc. - men mulighederne stopper ikke der)

 • Langsomt spil

  25/10 - 2019 | Poul Hjørnholm

  Det har længe undret mig, at der er så stor focus på langsomt spil. Hvis jeg går efter en langsom bold, nyder jeg en lille pause - kigger på naturen og lytter til fuglesangen. Jeg er en travl pensionist, men om jeg er hjemme på sofaen en halv time før eller senere, det rager mig en papand. Livet er for kort til at hidse sig op over langsomme golfere. Mvh Poul Hjørnholm

 • Hurtigere afvikling af golfrunden

  25/10 - 2019 |

  Af de ovenstående forslag er der vist kun et der rigtigt duer, nemlig banekontrol, men den skal være aflønnet. Frivillig banekontrol er ikke det mest eftertragtede job i de fleste klubber. Klubben skal finde den rette person med flair for spillet og konduite, aflønne personen som udover aftalt løn, kunne få en procentsats klubbens greenfee som både vil animere til kontrollen at få det hele til at glide hurtigere, og måske tiltrække flere gæster gennem omtale, at i den her klub er der styr på tingene og runderene bliver afviklet i et fornuftigt tempo. En ide kunne være at at glemme alt om dame og herrer tee. Hvad med det at farverne på tees i stedet betød: Sort max hcp 6 Hvid max hcp 12 Gul max hcp 24 Blå max hcp 36 Rød max hcp 52 Orange tee 52+ Orange tee markeres med pæl eller de store tegnestifter der hvor den klippede fairway starter eller andet aftalt. I Aarhus golf club har vi stor succes med Orange tee til vores nybegyndere. Utrolig mange golfspillere vil få betydelig sjovere golfrunder med flere par eller bedren scores på runderne. Banearkitekt Michael Traasdahl Møller

 • Repræsentativt?

  25/10 - 2019 |

  659 ud af en medlemsskare i DGU på ca. 150.000 kan vist ikke på nogen måde kaldes repræsentativt eller tages som et udtryk for, at dette er, hvad danske klubgolfere generelt mener om problematikken. Og i det hele taget, hvordan definerer man “langsomt” spil. Mit gæt er, at mange af os højhandicappere (mit er pt. 34,9) lige så ofte føler os chikaneret eller stresset af spillere i bolden bagved, der står og venter med alle tegn på utålmodighed. Nogle er kolde i r.... og lader sig ikke stresse, andre er det ikke men bliver nervøse og laver endnu flere fejl, så der går endnu mere tid. Nogle af forslagene, f.eks. det med at løbe mellem hullerne, glemmer vist også, at en betragtelig del af os klubgolfere er ældre (er selv 72) og desværre ikke kan løbe mere eller gå særligt hurtigt. Det med at reservere en dag, hvor kun speedgolfere må spille, kunne være en ide, hvis man kan finde en måde at kontrollere det i Golfbox, hvilket jeg tvivler på, m.m. man lægger et rent handicapsnit, f.eks. ved 10,0. Men det bliver da spændende at se, hvad der kommer ud af debatten, hvis der bliver en debat. Erfaringerne med debat i Golf.dk er ikke for gode.

 • Golf, et afslappende spil

  25/10 - 2019 |

  ...det har altid undret mig at tide ved golfspillet debateres så meget, og altid med fokus på de der er “langsomme”..Der er jo regler for at lukke igennem, som nemt kan bruges..Derudover er min oplevelse i dagligdagen på golfbanen at der er for få spillere. man kan på en dag, hvor der ikke er turneringer/herredag/damehat m.v., få den oplevelse at det er ens egen bane, fordi der er så få..Så hvad skal vi egentlig nå? Ind og have en fadøl?..Og så ikke et ord om de professionelle..For de er da langsomme..Men det er jo en helt anden sag..? Go golfdag, og nyd spillet.

 • brug af måleudstyr

  25/10 - 2019 |

  Hvis man bruger måleudstyr korrekt specielt ure der giver afstandene, så er dette absolut hurtigere end at finde afstandsmærker på banen, så at bortdømme disse for at fremme spillet vil være en fejl. Hvis det for nogen tager længere tid at kigge på "uret" end at finde et afstandmærke så må det være fordi de ikke kan finde ud af at bruge "uret"

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,503,070
 • Unique Visitor:189,859
 • Registered Users:169,792
 • Unregistered Users:31,574
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,519
 • Unpublished Nodes:326
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.238.98.214
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,153
  • This week:99,038
  • This month:440,483
  • This year:3,503,844

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk