Skandinavisk lyst | Golf.dk

Skandinavisk lyst

17/07 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

11 år efter sin majordebut fik fik Henrik Stenson sin første majorsejr. Ni gange tidligere har han været tæt på og er sluttet i top-10, men denne søndag på Royal Troon kunne ingen måle sig med den store svensker.

Phil Mickelson prøvede ellers sit bedste, og det skabte en duel, som generationer fremover vil blive mindet om. Det var en turnering med 156 spillere, men på samme tid var det en kamp mellem to. Efter 36 huller rev de to sig fri af feltet, og i løbet af weekenden blev forspringet kun større og større.

Begge insisterede på sejren, begge ville løfte The Claret Jug. Begge fortjente det. Sjældent er der slået så mange gode slag slag i en førerbold. Fairways, laserpræcise jernslag og eminent putting gav et forrygende drama.

Phil Mickelson lavede fire birdies og en eagle på finalerunden, men 65 slag var ikke nok. Han startede et slag efter Stenson, og i sidste ende tabte han med tre.

Svenskeren svingede putteren tre gange på første hul, og den bogey sendte tankerne tilbage til tidligere i karrieren, hvor nerverne har svigtet på den største scene. Svaret kom prompte med tre birdies i træk, og det blev begyndelsen på en historisk runde. Den 40-årige med bopæl i Orlando lavede 10 birdies søndag og afleverede en 63'er. Den tangerede den laveste runde i en major nogensinde, og var det ikke for et brændt forsøg fra halvanden meter på hul 17, havde han sat et nyt mål for fremtidige generationer at stræbe efter.

Hvem bekymrer sig om det nu. Stenson og tiden stod stille et øjeblik, da det sidste putt var faldet for en samlet score i -20, men derefter brød svenskeren, skandinaviens største mandlige golfspiller, ud i vild jubel.

-Det kommer til at tage et stykke tid at forstå det. Tak til Phil for en fantastisk dyst. Til sidst var der kun os to, men mange tak for en utrolig kamp, sagde Stenson, da han fik overrakt det gamle trofæ.

Tredjepladsen gik til JB Holmes i -6. Han var 11 slag bag Mickelson på andenpladsen.

Søren Kjeldsen havde en runde uden de store begivenheder. To bogeys og en birdie gav en 73'er og en samlet score i -2. Det rakte til en delt niendeplads, hans klart bedste resultat i The Open og årets anden top-10 placering i en major.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer