Skandinaver fører an Down Under | Golf.dk
Nanna Koerstz Madsen er verdens nummer 219, men efter den første runde af ugens turnering på LPGA er hun nummer to.

Foto: Getty Images

Skandinaver fører an Down Under

23/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen er godt på vej mod top-10 placeringer for anden gang i ligeså mange forsøg på LET i 2019. Koerstz Madsen er på niendepladsen før søndagens afgørelse på The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic; Broch Larsen er delt nummer 10. Når topplaceringerne skal fordeles Down Under, er der masser af spillere fra norden med kampen.

Blandt de 14 spillere med del i top-10 finder man foruden de to danskere også tre svenskere, to nordmænd og to finner. Ni ud af 14.

Blot ni spillere er under par efter 54 huller på Bonville Golf Resort. Helt i front finder man Madelene Sagström. Den talentfulde svensker spillede sig til tops i stillingen med en 68'er, -4. I samlet -6 fører Sagström med et enkelt slag ned til et trekløver, som tæller norske Marianne Skarpnord.

Australiens 18-årige amatør Doey Choy holder sig stadig med fremme i kampen om sejren med en femteplads i -4.

Danskerne har hver en titel på LET, og de får begge mulighed for at fordoble titelhøsten søndag. Det kommer dog til at kræve en langt lavere score end lørdagens runder i par.

Koerstz Madsen var et slag under par, da hun løb ind i tre bogeys i træk fra hul 11. Hun sikrede en 72'er med birdies på 14.og 18. En samlet score i -1 giver fem slag op til Sagström.

Broch Larsen startede dagen med en doublebogey og lukkede af med to birdies. Derimellem var der både skidt og kanel, men samlet spillede hun lige op med banen. Par er også totalen for turneringen, og det giver den 25-årige seks slag op til den førende svensker.

Broch Larsen er på 11. pladsen i den europæiske Solheim Cup-kvalifikation; Koerstz Madsen er nummer 26. Begge får mulighed for at storme op ad listen søndag. 

Europæerne byder USA velkommen på Gleneagles i september.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer