Skal, skal ikke: DeChambeau ubesluttet om brug af dommedagsdriver | Golf.dk
Bryson DeChambeau har deltaget i The Masters tre gange med en beskeden 21. plads som sit bedste resultat. Alligevel er han favorit til sejren inden starten på årets udgave torsdag.

Foto: Getty Images

Skal, skal ikke: DeChambeau ubesluttet om brug af dommedagsdriver

11/11 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Bryson DeChambeaus tilgang til golf er at skyde gråspurve med kanoner; at banke hårdt til bolden, at alle tiltænkte udfordringer tages ud af spil. Til den spillestil er Augusta National aldeles sårbar. Det til trods for, at tilskuere, journalister og deltagere gennem tiderne har undret sig over en nærmest total mangel på fugleliv på anlægget.

Selvom Augusta National Golf Club flere gange er blevet forlænget (og at klubben insisterer på, at der er plads til yderligere forlængelser), er den bestemt ikke lang efter moderne standarder. 

Med sin vægttræning og kalorietunge kost er DeChambeau vokset fra størrelse veltrænet til et mellemstort skur; Ved at reducere loftet på sin driver til omkring fem grader har han dæmmet op for overflødig spin på bolden; Nu er turen kommet til at maksimere længden på skaftet i driveren. Eller er den?

Da DeChambeau for en måned siden hentede en ottendeplads i Shriners Hospitals for Children Open, meddelte han, at han ville bruge tiden op til The Masters på at implementere en driver med et 48 tommer langt skaft. 

Under tirsdagens pressemøde var den suveræne vinder af US Open ikke længere så sikker. 

- Hver eneste dag forsøger jeg at blive hurtigere og stærkere. Jeg prøver at slå bolden så langt som muligt. Jeg vil sige, at jeg ikke aner, hvor målstregen er i det her projekt; jeg har kun set positiv udvikling i længde og kun set styrkeforbedringer. Jeg har haft en bedre og bedre følelse hver dag, så jeg ved ikke, hvor det ender. Men jeg vil sige, at jeg slår bolden længere, end jeg gjorde i Shriners, og jeg slår den længere, end i US Open, og jeg arbejder med en driver denne uge, som måske vil hjælpe mig til at slå den en lille smule længere. Så vi får at se. Det er stadig ikke endeligt besluttet.

- Jeg testede den for første gang i går, og vi har været gennem mindst tre-fire versioner af skaftet, og denne er den mest lovende indtil videre. I går øgede jeg min swing speed med tre-fire mph. Jeg fik den op på 143-144 mph på rangen, og spredningen er den samme, og der var endda mindre spin på bolden, så det ser meget lovende ud lige nu. Jeg forventede ikke, at det ville virke nu; jeg troede, det ville tage endnu længere tid. Men det virkede i går. Jeg er ikke 100 procent sikker på, om jeg tager den i spil endnu på grund af de ubekendte og fordi, det er så tæt på Masters, men hvis den giver en forbedring i alle facetter, så kan jeg ikke se en grund til ikke at gøre det, sagde DeChambeau, som er kommet til Augusta med favoritprædikatet.

Uanset om DeChambeau tager sin dommedagsdriver i brug eller holder sig til den (mere) konventionelle model, så vil Augusta National blive udsat for et bombardement uden fortilfælde. 

Sandy Lyle, vinderen fra 1988, spillede for nyligt en træningsrunde på den ikoniske bane med golfens nye superstjerne, og skotten kunne berette om nogle uhørte længder: 

På det modbydeligt lange og svære par fire hul 11. havde DeChambeau kun et 9-jern ind i andetslaget; Et 7-jern var det længste våben, den 27-årige havde i hånden i andetslaget mod banens fire par fem huller; På det 320 meter lange tredje hul slog muskelbundtet over green… med en 3-wood.  

DeChambeau indleder sit angreb på Augusta og den grønne jakke klokken 13.33 dansk tid sammen med Louis Oosthuizen og Xander Schauffele. Der er først direkte tv-dækning fra klokken 19.00, men via turneringens hjemmeside er der rig mulighed for at følge slagets gang.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,156,657
 • Unique Visitor:142,734
 • Registered Users:161,980
 • Unregistered Users:31,187
 • Blocked Users:12,413
 • Published Nodes:15,889
 • Unpublished Nodes:295
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.221.159.255
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,473
  • This week:80,686
  • This month:299,195
  • This year:2,157,073

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk