Sjöholm henter karrierens første titel | Golf.dk
Joel Sjöholm blev badet i champagne af kollegaerne efter en sejr, der lod vente på sig.

Foto: Getty Images

Sjöholm henter karrierens første titel

16/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

32-årige Joel Sjöholm kom på challengetouren i 2008, rykkede op på europatouren i 2011 og blev sendt tilbage igen efter sæson 2013. Gennem de små 10 år havde svenskeren aldrig vundet, men søndag lykkedes det endelig.

Sjöholm gik ind til finalerunden ved Italian Challenge Open på andenpladsen, men han blæste til angreb med tre birdies på de første fire huller. Siden fulgte fire birdies yderligere, og selvom Is Molas Resort krævede en bogey på hul 18, så rakte runden i 65 slag til en sejr på fire slag i -24.

Bradley Neil gik ind til finalen på førstepladsen, og han åbnede søndagen med en eagle. Derfra faldt spillet fra hinanden, og en runde i par var ikke nær nok til at køre karrierens første sejr i hus. Han sluttede på andenpladsen delt med Chase Koepka.

For Sjöholm har det været en besynderlig sæson indtil nu. Mellem seks missede cuts kom der pludselig en fjerdeplads ud af det blå for fem uger siden. Han overgik sig selv på Sardinien ved at slutte øverst i den 300.000 euro store turnering, og pludselig kan han skimte tilbagevenden til europatouren.

- Wow, hvilken fantastisk præstation. Det viser bare, at hårdt arbejde og tålmodighed betaler sig, tweetede vennen Thorbjørn Olesen kort efter det sidste putt var faldet.

At sejren kommer i netop Italian Challenge, har en særlig betydning. Da Andreas Hartø vandt turneringen tilbage i 2010, var det efter omspil mod Sjöholm. Syv år senere fik svenskeren selv lov til at løfte trofæet.

Den eneste danske finalist gik fire runder i 60'erne. Martin Ovesen lavede 13 pars i træk, inden tre birdies på de sidste fem huller gav 68 slag og et spring frem på seks placeringer. På grund af de generelt lave scores rakte en ellers flotte total i -11 kun til en delt 29. plads.

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer