Simpson tangerer banerekord på Sawgrass og lægger afstand til feltet | Golf.dk
Webb Simpson. var tæt på en historisk 59'er og selv om det glippede er han på førstepladsen ved A Military Tribute at The Greenbrier

Foto: Getty Images

Simpson tangerer banerekord på Sawgrass og lægger afstand til feltet

12/05 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Webb Simpson var helt ustyrlig på TPC Sawgrass fredag. Han havde endda råd til en dobbeltbogey på næstsidste hul og alligevel have et putt for en 62’er på 18. hul under anden runde af The Players Championship.

- Det var virkelig fedt. Alt virkede, sagde en glad Simpson efter runden.

Han skulle måske have sagten “næsten alt”. For da han skulle sætte den sidste pynt på lagkagen, gled han i glasuren. På et af verdens mest berømte huller, ramte hans slag træværket på ø-greenen og sprang i vandet. Han kom fra 17. hul med en dobbeltbogey.

Men det er unfair at bruge for meget blæk på at skrive om hans dobbeltbogey.

Forinden havde Simpson spillet en drømmerunde. Efter ni huller var han fem under par. Og på bag-ni lavede han seks birdies i træk, inden han nåede til Pete Dyes mest berømte værk - hul 17.

US Open-mesteren Brooks Koepka slog to bolde i vandet på samme hul. Rory McIlroy var en anden, hvis bold druknede i søen omkring green.

Han holede så mange og så lange putts, at han til sidst ikke selv kunne lade være med at grine.

Han skulle blot lave par på de sidste to huller for en 61’er, som ville have været at gøre den tidligere banerekord til grin. I stedet måtte Simpson nøjes med en 63’er. Han deler nu banerekorden på Stadium Course med Colt Knost, Jason Day, Davis Love III, Martin Kaymer, Fred Couples, Roberto Castro og Greg Norman.

Det skal også nævnes, at Simpson gik en nydelig 66'er torsdag. Han er 15 under par nu, og har en føring på fem slag ned til Charl Schwartzel, Danny Lee og Patrick Cantlay - nogle spillere er stadig på banen i skrivende stund, men ingen ser ud til for alvor at kunne nærme sig Simpson.

Webb Simpson har allerede gråsprængt skæg, men han er faktisk blot 32 år gammel. Han er nummer 41 i verden, men alligevel en spiller, som er faldet noget fra en høj position på touren.

I 2011 brød han igennem med flere flotte placeringer i løbet af året, der kulminerede med to sejre i sensommeren. Allerede året efter vandt han US Open og var selvskrevet til Ryder Cup på Medinah.

Så begyndte det at gå nedad, og Webb Simpson har ikke vundet på PGA Tour siden efteråret 2013. Muligvis blev han hårdt ramt af den regelændring, der senere betød, at han ikke længere må støtte sin putter i maven, som han gjorde, da han havde mest succes.

Nu er han i optimal position til at vinde sin næststørste sejr nogensinde efter US Open.

Link til leaderboard

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer