Simonsen og Kristensen sikkert videre til finalen | Golf.dk
Martin Leth Simonsen blev nummer 38 på Road to Mallorca i 2019. 20 mand rykker op på europatouren efter denne sæson, og søndag modtager Simonsen årets første check i sin kamp for forfremmelse.

Foto: Getty Images

Simonsen og Kristensen sikkert videre til finalen

07/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Martin Leth Simonsen og Nicolai Kristensen kan glæde sig over at have sikret sig adgang til weekenden i RAM Cape Town Open. Det er sæsonens anden turnering, og for begges vedkommende bliver det årets første præmiepenge, der ruller ind søndag.

Både Simonsen og Kristensen er på 22. pladsen halvvejs gennem turneringen, men trods det fine udgangspunkt kunne det have været en hel del bedre. 

Simonsen var to over par for dagen efter otte huller på King David Mowbray Golf Club, inden han fandt rytmen og fyrede fem birdies af i løbet af de næste seks huller. Desværre holdt den gode stime ikke ved, og med to tabte slag på de sidste fire blev det til en runde i -1. 

Samlet er Simonsen 3 under par, og der blev han gjort selskab af Kristensen, som præsterede samme score på samme bane. Efter 14 huller var den 27-årige fire slag under par for dagen, men tre bogeys på stribe sendte ham fra top-10 til 22. pladsen.

Når få tabte slag er lig med et stort fald i stillingen, betyder det også, at der er mulighed for hurtigt at vinde mange placeringer. Når Simonsen og Kristensen tager hul på lørdagens spil, er de kun to slag fra top-10.

Der er til gengæld et godt stykke vej helt op til toppen. Sydafrikas egen Daniel Van Tonder nåede til -11 med en 67'er på Royal Cape Golf Club. Han har endnu ikke sat slag til denne uge og fører med et enkelt ned til italieneren Aron Zemmer.

Fem danskere var til start, men kun to er blandt de 68 spillere, som klarede cuttet i -1. Nicolai Højgaard trak sig efter første runde. Niklas Nørgaard Møller gik en fin 69'er, men han sluttede to slag fra kravet. 

Kun otte spillere gik en lavere runde en Martin Ovesens 67'er. Det var ikke nær nok til at rette op på torsdagens 82'er, men i det mindste fik han bevist – overfor sig selv og omverdenen – at der venter gode resultater, når skaderne kommer på afstand og spillet begynder at hænge sammen.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer