Simonsen og Haastrup deler andenpladsen i Prag | Golf.dk
Martin Leth Simonsen har haft et godt 2019 indtil videre og med to andenpladser i træk, ser vi frem til at han kan gå hele vejen snart.

Foto: Brian Rasmussen

Simonsen og Haastrup deler andenpladsen i Prag

12/05 - 2019 | Jakob Schmidt

Fjerde og afgørende runde blev spillet under svære forhold, da både kraftig vind og meget regn gjorde det svært for spiller. De danske herrerspillere lignede dog nogen der var vant til uvejret, og to gode scores resulterede i en andenplads til både Martin Simonsen og Mark Haastrup. Ligesom i sidste uge, hvor selvsamme Martin Simonsen og den 18-årige Rasmus Højgaard måtte dele andenpladsen, var Antoine Rozner igen en sikker vinder.

Inden startskuddet til dagens runde, lå Simonsen 16 pladser længere nede i tabellen, men med tre birdies på de sidste ni huller, stod han for en af dagens bedste runder i 69 slag. Mark Haastrup var bedste dansker inden start og med en birdie på det sidste hul, nåede han lige akkurat op ved siden af Simonsen, begge med en samlet score i -10.

Den danske duo kan dermed se frem til at indkassere en check på 14,500 euro, men vigtigst af alt endnu flere vigtige point til challengetourens pointliste, hvor de 15 bedste avancerer til europatouren i næste sæson. Her ligger Simonsen nu på en 3. plads og Haastrup på en 4. plads. Udover de to, er Rasmus Højgaard også at finde på 10. pladsen.

R. Højgaard var også med fremme i denne weekend, men måtte se sig selv falde tilbage til en delt 21. plads efter en runde i +2. Et slag bedre end Højgaard, kunne Benjamin Poke afslutte den tjekkiske turnering på en delt 12. plads og han er dermed også stemplet ind på challengetouren.

For anden weekend i træk kunne franskmanden Antoine Rozner løfte trofæet, efter endnu en suveræn sejr. Det ligner ikke at nogen kan spille op med den 26-årige for tiden, som vandt Prague Golf Challenge med en samlet score i -17, syv slag foran de nærmeste.

- Jeg er tom for ord, det er ubegribeligt. Det har været nogle vilde uger for mig og jeg har spillet det bedste golf jeg nogensinde har spillet. Mit mål er helt klar at vinde en turnering mere så hurtigt som muligt, sagde Rozner efter sejren.

Rozner bliver den første til at vinde to challengetours i træk siden 2012, og tager han bare én mere kan han melde sig klar til europatouren i 2020.

De andre danskere som klarede cuttet var Jeppe Huldahl, Marcus Helligkilde og Nicolai Tinning, som ender på hhv. en 45. plads , 57. plads og 62. plads. Det giver dem et mindre beløb på lidt under 1000 euro per mand.

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer