Simon’s er på den anden ende | Golf.dk
Ian Woosnam på rangen på Simon's. Han gav en afslappet golflektion til alle, der ville lytte med.

Foto: Claus Rødgaard Thomsen

Der er sat tribune op ved hul 18 (som i det daglige er hul B9 på Simon's)

Foto: Claus Rødgaard Thomsen

Simon’s er på den anden ende

30/05 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Det er kun tre uger siden, jeg sidst besøgte Simon’s Golf Club, men stedet er ikke til at genkende.

Jeg er stadig et godt stykke fra klubhuset, da en smilende ung mand i shorts og t-shirt vinker min bil ud på en mark. Her parkerer jeg ved siden af rækker af biler, hvor folk hiver deres bags ud af bagagerummene.

De skal spille pro-am med fortidens stjerner. Navne som Woosnam, Rocca og mange flere er på startlisten allerede i dag onsdag,

Selvom det skulle være første gang, man besøger klubben, så er det nemt at finde. En lang flagallé byder velkommen, inden jeg går ind i et teltområde og videre til klubhuset.

Flagalléen fortæller sin egen historie om begivenhedens omfang. Jeg tæller irsk, spansk, walisisk, argentinsk, schweizisk, tysk, svensk, fransk, italiensk og mange flere.

Her skal ske noget stort. Men når man ser en legende som Constantino Rocca stå lænet ind over et bord med en smøg i munden, så forstår man også, at atmosfæren er afslappet og uformel på Staysure Tour, som Shipco Masters altså er en del af.

På driving range har Ian Woosnam lige sagt ja til, at han gerne vil holde en clinic.

Jeg er ellers netop gået forbi rangen uden at ænse, at det er den tidligere verdensetter, der står der i hvid t-shirt, hvid kasket og gråt gedeskæg, blandt alle amatørerne og slår bolde.

- Bare træk rebet tættere på. Jeg slår alligevel ikke den vej, siger Woosnam, og så står vi der et par meter fra ham og får en lektion i golfsvingets grundsten.

Waliseren tager villigt imod spørgsmål og prøver at holde fast i, at golfsvinget skal være så enkelt som muligt.

- Lad det ske. Lad det ske!, svarer han, da en tilskuer spørger til, hvordan hænderne bør arbejde under et pitchslag.

Ian Woosnam var i 80’erne og start-90’erne en så dygtig og så vigtig spiller, at han sammen med Lyle, Langer, Ballesteros og Faldo var med til at tippe hele den globale golfbalance mod Europa og dermed ændre golfhistorien og gøre Ryder Cup til det, den er i dag.

Han er en af golfens aldrende rockstjerner. Men mens U2, Rolling Stones, Bruce Springsteen stadig skal opleves på en storskærm fra bunden af et stadion, så står Woosie, Monty, Ollie og de andre inden for hviskeafstand på Simon’s.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer