Sidste chance for at nå The Open | Golf.dk
Henrik Stenson behøver ikke bekymre sig om at kvalificere sig til THe Open, og han kan i stedet bruge denne uge til at forberede sig på sit første titelforsvar i en major.

Foto: Getty Images

Sidste chance for at nå The Open

12/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

For spillere som Henrik Stenson, Rory McIlrloy, Rickie Fowler og Adam Scott fungerer Scottish Open primært som opvarmning til næste uges major. For andre er turneringen på Dundonald Links et af sæsonens højdepunkter, som samtidig giver en sidste mulighed for at spille sig med i The Open.

Der er pladser i feltet på Royal Birkdale på højkant til spillere ikke allerede kvalificeret, hvilket gælder tre af de fire danske deltagere. Søren Kjeldsen har for længst sikret sig en plads, men Thomas Bjørn, Lasse Jensen og Lucas Bjerregaard skal slutte i top-10 og blandt de tre bedste ikke allerede kvalificerede for at spille med i the Open i stedet for at følge med på tv.

Værtsbanen er ny for turneringen, og nyt er også inklusionen i Rolex Series, som betyder en stor stigning i præmiepengene til syv millioner dollars. Med så mange penge på spil fortjener turneringen golf på første klasse, og det bliver der serveret for publikum torsdag og fredag. 

Torsdag klokken 09.30 dansk tid indleder Stenson, McIlroy og Fowler sammen turneringen. Fowler vandt i 2015, og han er ikke den eneste amerikaner, der er blevet lokket til Skotland. Matt Kuchar, Jason Dufner, Patrick Reed og Stewart Cink er nogle af dem, der har takket ja til muligheden for at spille en ekstra uges links golf.

Den model har tidligere givet succes. I 2013 vandt Phil Mickelson på Castle Stewart, og ugen efter triumferede han også i The Open.

For Stenson er det en speciel tid og et specielt sted. For et år siden vandt han The Open på Royal Troon mindre end 10 kilometer fra Dundonald Links, og han håber på at kunne spille sig i form til sit titelforsvar, som også er svenskerens seneste sejr.

- Vi prøver at stramme lidt op på de løse ender og arbejde os i den rigtige retning. Denne uge kunne give en rigtig god mulighed for at gøre det. Jeg tror, jeg sluttede nummer 13 eller 14 sidste år i Scottish Open. Det var ikke sådan, at jeg behøvede at være med helt fremme for at få det ud af det, som jeg ville have, selvom det er rigtig rart at være deroppe og have chancen for at vinde en god turnering som denne. 

- At spille links, få gjort et godt stykke arbejde på rangen og træningsområdet og bare blive en lille smule skarpere, det er det vi har brug for, sagde Stenson til europatouren.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer