Sidste chance for kvalifikation til The Open | Golf.dk
Rory McIlroy er fuldt fokuseret på at vinde ugens Scottish Open.

Foto: Getty Images

Sidste chance for kvalifikation til The Open

10/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Fem danskere er til start på The Renaissance Cub i North Berwick. For anden uge i træk er der linksgolf på menuen, for anden uge i træk er der syv millioner dollars på højkant. Aberdeen Standard Investments Scottish Open står for døren, og for fire af de fem danskere repræsenterer turneringen en sidste mulighed for at kvalificere sig til næste uges Open Championship på Royal Portrush.

Lucas Bjerregaard  er alllerede kvalificeret, ligesom Thorbjørn Olesen, som ikke er til start i Skotland. For Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen, Joachim B. Hansen og Jeff Winther vil sejren naturligvis resultere i en plads i feltet, men mindre kan også gøre det.

De tre bedste, som ikke allerede er kvalificeret (forudsat de slutter i top-10), kan vende snuden mod Nordirland søndag aften.

Som nummer tre i verden er Rory McIlroy feltets bedste spiller, og han kommer ikke blot for at spille sig i form til næste uge, hvor han vender hjem til det, der sandsynligvis er hans karrieres største opgave.  

- Jeg er her med fuldt fokus på denne turnering. Jeg synes, det er lidt respektløst, når folk kommer, og de betragter det som opvarmning. De fleste turneringer fortjener at stå på egne ben og have noget status, og Scottish Open er en af de turneringer på europatouren. Det er en stor turnering med masser af præmiepenge, mange point, og den fortjener at stå for sig selv, ikke bare være en turnering forbundet til næste uge.  

- Jeg er fuldt fokuseret på at gå ud og spille godt denne uge og forsøge at spille mig ind i kampen om sejren, sagde McIlroy på sit pressemøde forud for starten torsdag.

Takket være deltagelse af spillere som Justin Thomas, Matt Kuchar og Rickie Fowler er der 48 verdensranglistepoint til vinderen.

Lucas Bjerregaard er en af 17 deltagere fra verdens top-50, og han har fået plads i en af tv-boldene. Sammen med Matt Kuchar og Graeme McDowell slår han ud til første runde klokken 14.10 dansk tid.

En halv time senere går Rory McIlroy på banen sammen med skotten Robert Macintyre og den tidligere vinder Rickie Fowler.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk