Shinnecock leverer nyt drama | Golf.dk
Brooks Koepka har mulighed for at forsvare sin sejr i US Open. Han deler førstepladsen inden søndagens 18 huller.

Foto: Getty Images

Shinnecock leverer nyt drama

17/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Én efter en kom de lørdag forslåede og forskrækkede i klubhuset med tomme blikke og tårnhøje scores. Blandt de tidligt startende var der et par 66'ere, men som tredje runde af den 118. US Open skred frem, tørrede Shinnecock Hills ud og blev på grænsen til umulig.

Flere spillere mente, USGA havde krydset grænsen med kombinationen af vind og yderlige pindplaceringer på de kuperede greens. 

- De har mistet grebet om banen. Når man har et mesterskab, som reduceres til rent held, er det ikke, som det skal være, sagde Zach Johnson til Sky Sports.

Rickie Fowler blev spurgt om, hvordan han håndterede en dag, hvor han gik en 84'er, den højeste score i finalefeltet.

- Man begynder bare at grine af det, sagde en alt andet end glad Fowler.

Den forsvarende mester, Brooks Koepka, havde også en hård vurdering af forholdene.

- Bolden rullede så hurtigt på de her greens, og nogle putts var der bare ikke noget græs omkring hullet, så det var svært at stoppe bolden. Specielt ned ad bakke i medvind var der ingen chance for at stoppe bolden, sagde han.

Tidligt på dagen tog Phil Mickelson drastiske midler i brug, da han slog til en bold i bevægelse, som han var på vej til at putte af green. Andre reagerede mere fattet på lignende ekstremiteter. 

Dustin Johnson gik ind til weekenden med et fire slags forspring i -4, men efter lørdagens slagteri ser stillingen anderledes åben ud. Verdens nummer ét er stadig i front, men efter en 77'er må han dele førstepladsen med Daniel Berger (66), Tony Finau (66) og Koepka (72) i +3.

Efter de fire amerikanere følger Justin Rose i +4, Henrik Stenson i +5, og på en delt syvendeplads i +6 finder man Patrick Reed, Kiradech Aphibarnrat og den amerikanske Ryder Cup-kaptajn, Jim Furyk.

USGA har flere gange undskyldt for den seneste udgave af US Open på Shinnecock Hills tilbage i 2004, hvor syvende green blev nærmest umulig at ramme, og det var forventet, de ville gå mere konservativt til værks denne gang for at undgå en lignende fadæse. Det skulle vise sig, at der var mere drama i vente på Shinnecock.

Uanset om forholdene var lige til grænsen eller et stykke forbi, så har US Open et appetitvækkende leaderboard. Fire slag skiller de første 15 spillere efter 54 huller, så det er i sandhed åbent inden søndagens afgørelse. Der kommer Finau og Berger til at dele førerbolden klokken 20.24. I bolden inden spiller vennerne og de to seneste års mestre Johnson og Koepka.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer