Shinnecock åbnede op, men Thorbjørn kom ikke ind | Golf.dk
Dustin Johnson bliver en hård modstander i weekenden

Foto: Getty Images

Shinnecock åbnede op, men Thorbjørn kom ikke ind

16/06 - 2018 | Martin Rahbech

Shinnecock Hills er en stor udfordring. Det skal det jo være, for det er en major med U.S. Open.

Men det var helt anderledes på anden runde, end det var på første runde. Særlig i eftermiddagens bolde var der fine muligheder for at lave fornuftige scores med tørvejr og stille vind.

Sådan en fin score leverede Thorbjørn Olesen, men det var så ikke helt nok. Han havde på sit sidste hul et birdieputt fra godt syv meter, og det var uhyre tæt på at komme i, men det endte med en par. Det gav ham en runde i +3 og samlet endte han i +9 ét slag fra cuttet.

I spidsen blev det endnu en klasserunde fra Dustin Johnson. Han spillede sin anden runde i -3 og er samlet i -4. Den eneste i feltet under par. Men det var en stor udfordring, ligesom han holder af.

-Jeg kan godt lide når par er en god score på hvert hul. Lige meget hvilken kølle du har i hånden og lige meget hvilket hul det er. Her er fairways ret fine og brede, men der er kraftige sidevinde på alle huller, så de er stadig svære at ramme. Selv om du er midt på fairway skal du med en wedge slå et godt slag for at være 15 eller 20 fod fra hullet, sagde Dustin Johnson efter runden.

Han spillede i lidt vildt vejr, men altså ikke noget, der rystede ham.
Med i bolden var Tiger Woods. Han var under pres efter sin åbningsrunde i +8.

Det var en stærk afslutning med to birdies på de to sidste huller fra tre og fem meter. Der var ikke store smil og jubel, men et fokuseret blik, da Tiger Woods holede dagens sidste putt på banens niende hul til en runde i 72 slag (+2).

- Jeg ville skyde noget omkring 68 eller 67. Det ville have været en virkelig god score. Jeg så det som en måde at komme tilbage på. Jeg kunne ikke komme op til de førende med det samme. Det ville nok tager to en halv til tre runder at klare det. Desværre gik det den forkerte vej, konstaterede Tiger Woods efter sin anden runde i 72 slag.

Med en total i +10 var det med sløje udsigter til finalen, og det havde Tiger Woods også en kølig kommentar til.

- Jeg er ikke rigtig glad for måden jeg spillede og puttede på. Jeg er 10 over par. Så jeg ved ikke om, at du kan være glad og spændt over, at være 10 over par, sagde Tiger Woods inden det var afklaret om cuttet til kommer dertil.

Det kom cuttet så ikke til, og det nåede flere af de store spillere ikke.

Det endte i +8. Jon Rahm endte i +15, Sergio Garcia i +14, Bubba Watson i 12, Rory McIlroy i +10. I +9 sluttede Thorbjørn Olesen side om side med blandt andre Jordan Spieth.

I toppen er Scott Piercy og Charley Hoffmann i par på andenpladsen. I +1 er Henrik Stenson, Tommy Fleetwood, Justin Rose, Brooks Koepka og Ian Poulter.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer