Serievindere lægger afstand til forfølgerne | Golf.dk
Omspilsspecialisten Sei Young Kim brugte 66 slag lørdag, nåede til -16 og fører Marathon Classic med et slag.

Foto: Getty Images

Serievindere lægger afstand til forfølgerne

14/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Fra en delt femteplads i -11 har Stacy Lewis, Jennifer Kupcho og Carlota Ciganda en stor opgave foran sig, hvis de skal nå førstepladsen i Marathon Classic. I -12 er vinderen af US Women's Open, Jenogeun Lee6, et skridt nærmere toppen, men derfra er der stadig fire slag op til Sei Young Kim.

Eneste spiller, som er i nærheden af at følge med den førende sydkoreaner gennem 54 huller på Highland Meadows Golf Club, er Lexi Thompson. Med en eagle på 18. hul lørdag gik Thompson dagens laveste runde i 65 slag, og det bragte hende til -15 samlet, et slag efter Kim.

På trods af, at Kim blot er 26 år, og Thompson to år yngre, så er der masser af erfaring i søndagens førerbold, og med et hul ned til forfølgerne, kan det udvikle sig til en tvekamp om titlen.

Kim har vundet otte titler på LPGA Tour (og 13 professionelle sejre i alt), den seneste blev sikret i maj. Thompson vandt for 11. gang for en måned siden (og har samlet 14 professionelle titler).

Der er ligheder mellem de to; begge har mange gange har bevist, at de kan holde nerverne i ro, når presset er størst og turneringerne skal afgøres, men der er også tydelige forskelle. Thompson er 20 centimeter højere end sin direkte modstander, og hendes kæmpe drives er i en helt anden dimension. Der er også den forskel, at kun Kim vil være komfortabel, hvis Marathon Classic skulle ende i omspil.

Tre gange har Thompson været i ekstrahuller på LPGA Touren, og hver gang er hun blevet slået af en birdie. For Kim er det helt anderledes. Halvdelen af hendes otte sejre er blevet sikret i overtiden, og ikke på grund af modstandernes fejl. Tre gange har hun vundet med birdie, og i det sidste tilfælde leverede hun en eagle for sejren.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer