Seks ud af syv danskere misser cuttet | Golf.dk
Martin Ovesen fightede sig til sin bedste runde i Irland og fik svaret stærkt igen på sin anden runde

Foto: Getty Images

Seks ud af syv danskere misser cuttet

14/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Syv danskere havde taget turen til Sardinien for at kæmpe med om Italian Challenge Open, men Martin Ovesen er ene om at få penge med hjem igen.

Cuttet faldt -3, og med 69 slag for anden dag i træk på Is Molas Resort nåede den 25-årige fra Kolding til -4. Resten af det danske kontingent var ikke i nærheden af avancement.

Rasmus Hjelm og Oliver Suhr sluttede samlet +1, Joachim B. Hansen og Niklas Nørgaard Møller i +2, og i +3 blev Mark Haastrup og Morten Ørum Madsen nummer 131.

Det er aldrig sjovt at misse cuttet, men særligt i denne uge er det ærgerligt at blive sorteret fra efter 36 huller. Med en præmiesum på 300.000 euro er turneringen en af sværvægterne på challengetouren, men det bliver altså kun Ovesen, som får mulighed for at spill sig til et stort hop på Road to Oman.

Adgangskravet til sæsonfinalen er top-45 på pengelisten, og denne uge er Ovesen nummer 55 med 13.461 euro.

Fra -4 er der fem slag op til top-10 og ni slag til førstepladsen. Den deler Joel Sjöholm (62), Reinier Saxten (65) og Bradley Neil (64). Neil, en 21-årig skotte, er tidligere vinder ar The Amateur Championship, som kvalificerede ham til tre majors. De endte alle med missede cuts, men to år efter sin professionelle debut er han ved at finde sine fødder i de betaltes rækker.

Sidste uge sluttede han på andenpladsen i Prag, hvilket gav et spring frem til 29. pladsen på Road to Oman. Efter det stærke udlæg har han alle muligheder for at tage et nyt ryk mod toppen søndag.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer