Sejr til Danmark i Italian International U16 | Golf.dk
Kollektivt har de danske drenge allerede triumferet i Italien. Torsdag gælder det kampen for individuel hæder.

Foto: Hanne Pedersen

Sejr til Danmark i Italian International U16

05/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Golf Club Biella Le Betulle lagde onsdag græs til en dansk triumf. Danmark er repræsenteret i Italian International U16 Championship, og ved konklusionen på Nations Trophy stod drengelandsholdsspillerne Jens Kristian Thysted, Adam Søndergaard Pedersen og Philip Sillesen Nilsson tilbage som vindere.

I løbet af konkurrencens 36 huller tæller de to bedste scores hver dag, og alle tre danske drenge bidrog til sejren, som først kom i hus med par på sidste hul og blev på et slag ned til de italienske værter. 

Thysted gik solide runder i 73 (par) og 74 slag; Pedersen lagde ud i 74 slag og spillede en glimrende 70'er onsdag; og Nilsson åbnede i 72 slag og fulgte op i 76 på anden runde.

Sejren er en imponerende bedrift, men der er ikke tid til at fejre endnu: Der er mere hæder at jagte i det norditalienske. Alle tre er i top-10 ud af de 144 startende, inden den individuelle turnering afgøres torsdag eftermiddag.

Med sin total i -2 ligger Pedersen alene på andenpladsen med tre slag op til den førende skotte Ruben Lindsay, Thysted følger på en delt femteplads i +1, og som delt nummer ni i +2 har Nilsson også gode chancer for at slutte på podiet for anden gang denne uge.

Den individuelle turnering havde også deltagelse af Sebastian Steensgaard Nielsen, men han brugte fire slag for mange til at klare cuttet i +7. Scoren i +11 gav en delt 65. plads.

Det er ikke det eneste sted i Italien, hvor der er danskere i aktion. På Golf Club Villa Condulmer nord for Venedig spilles pigernes internationale U18 mesterskab, og efter to runder ligger Sarah Skovgaard Bils på niendepladsen i +1. Derfra er der otte slag op til førstepladsen, men afstanden til podiet er kun på fire slag.

Natacha Høst Husted ligger delt nummer 17 i +6, og Olivia Grønborg er to slag efter på en delt 26. plads. Cuttet faldt i +10, og det klarede Christina Thouber med en samlet score for de to første runder i +9. Til gengæld blev Kajsa Stie Landström slået ud af turneringen med en total i +15.

I nationskonkurrencen sluttede Landström, Bils og Husted på femtepladsen.

Stillingen i drengenes turnering
stilllingen i pigernes turnering 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer