Se denne grafiske visualisering af golfens eksplosive vækst i Danmark | Golf.dk
Rekruttering af golfspillere har førsteprioritet i Dansk Golf Union. Men set over en lang periode har rekruttering af golfspillere i Danmark været en dundrende succes.

Foto: Flourish

Se denne grafiske visualisering af golfens eksplosive vækst i Danmark

15/01 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Kan du huske, dengang golfsporten havde færre udøvere i Danmark end Brydning, skydning, kano, skøjteløb og vægtløftning?

Nej, det kan du næppe, for vi er tilbage i perioden før og omkring anden verdenskrig.

Men der var engang, hvor golf var så lille en sport, at det næsten var blær at kalde det for en nichesport. Mange år senere blev det Danmarks næststørste sport, og i mange år har vores yndlingssport været forankret blandt de fem største i Danmark.

Alt det kan du se i denne grafiske Flourish-fremstilling, som vi gerne anbefaler, at du bruger et par minutter af dit liv på at se.

Af den fremgår det også, at fodbold er sportens ubestridte konge nu som tidligere. Det er også interessant at følge udviklingen i KFUM, som eksploderede i størrelse umiddelbart efter krigen, men siden tabte medlemmer i hobetal. Parasport-udøvere er en anden gruppe, som pludselig vækstede voldsomt, men siden har haft svært ved at fastholde sit medlemstal.

User Comments:

 • DGU og deres interesseområde

  27/01 - 2020 | Poul Koefoed-Petersen

  DGU er jo desværre ikke medlemmernes interesseorganisation, men derimod kun klubbernes organisation, og derfor har bestyrelsen i DGU kun 2 områder, som interesserer dem. Flere klubber med flere medlemmer! Og - hvorfor så det? Udelukkende for for at få mere magt i DIF og Team Danmark for her afgøres indflydelsen af hvor mange medlemmer man repræsenterer - ergo jo flere medlemmer jo mere magt og dermed penge fra DIF. Men det kommer aldrig de menige medlemmer i klubberne til gode - tværtimod! Klubmedlemmerne må finde sig i at DGU opfinder en medlemskategori (flexmedlemskaber), som kan tiltrække flere medlemmer, men som undergraver økonomien i de fleste klubber, derfor må skære ned på vedligeholdelsen af banerne for at holde et lavt kontingent , så man ikke bliver ædt i kampen om medlemmer. Vi burde i Danmark have omkring 100 til 120 golfbaner med omkring 120.000 medlemmer (fuldt betalende). Dette ville give en sund økonomi i alle baner til et overkommeligt kontingent for alle. En runde golf koster golfklubberne i gennemsnit 650 kr, når alle omkostninger til vedligeholdelse, etablering, lønninger, afskrivninger mm. skal dækkes.

 • Vækst

  17/01 - 2020 | Preben Langfeldt

  Antallet af medlemmer er tilsyneladende DGU store målsætning. Men hvad med klubbernes økonomi. Vallø GK, der har en eksplosiv vækst, hvad er det for nogle medlemmer de har. Jeg har en mistanke at over 3/4 af medlemmerne hører under "skuffe" klubber, der ingen baner har, men har en aftale med Vallø, der bliver betalt et latterligt lille beløb for hvert medlem, og disse "skuffe" medlemmer får et DGU kort. Det er kun hoveder der tæller som succes kriterie i DGU, medens de klubber der ikke har sådan en ordning kæmper for at få økonomien til at løbe rundt. Det er klubberne med fuldt betalende medlemmer, der betaler for oprettelse og vedligeholdelse af banerne, husk lige det!

 • Flere medlemmer!

  16/01 - 2020 | Axel Schmidt

  En idrætsgren som får flere medlemmer kan VOKSE voldsomt. Den har så stor VÆKST!

 • Toppet for et par år siden

  15/01 - 2020 | Bent Kim Jepsen

  Oversigten viser at antallet af golfspillere toppede for et par år siden. Antallet har formentlig gennem årene fulgt de "store årgange" fra efterkrigsårene. Disse årgange falder nu fra uden at ny kommer til fra de efterfølgende mindre årgange.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer