Santander DM Hulspil nærmer sig afgørelsen | Golf.dk
Smilla Sønderby er blandt de sidste fire i kampen om damernes danmarksmesterskab i hulspil.

Foto: Brian Rasmussen

Santander DM Hulspil nærmer sig afgørelsen

22/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

To gange Cecilie - Finne-Ipsen og Leth-Nissen - begge fra Hjortespring, kom i direkte kamp ved Santander DM Hulspil for damer. Med hver deres sejr i 1/8-finalerne blev klubkammeraterne forenet, da otte spillere skulle blive til fire lørdag eftermiddag.

Finne-Ipsen er en del af damelandsholdet, mens Leth-Nissen har sin plads i pigetruppen. Det blev 21-årige Finne-Ipsen, som slog sin fem år yngre kollega med 5&4 og avancerede til semifinalerne.

Endnu en Cecilie var blandt de sidste otte spillere på Sct. Knuds. Sidste års juniordanmarksmester, Brøgger Nielsen, er også på damelandsholdet, men hun blev stoppet af Smilla Sønderby fra observationstruppen med 4&3.

På grund af et travlt internationalt turneringsprogram over sommeren var damernes Santander DM Hulspil ramt af sene afbud. Det betød, at Rikke Svejgård Nielsen fra Kolding kunne avancere fra 1/8-finalerne uden kamp. Det blev også kun til 15 huller i kvartfinaleopgøret mod Hillerøds Freja Ekman, så efter en sejr på 4&3 bør hun være frisk til søndag, hvor danmarksmesteren bliver kåret.

Den eneste kvartfinale, som blev tæt, stod mellem pigelandsholdets Natacha Høst Husted og Linette Littau Dürr Holmslykke. På sidste hul nappede Holmslykke fra Vejle sejren med 1 hul.

Allerede klokken 07.00 bliver der taget hul på den første semifinale mellem Rikke Svejgård Nielsen og Smilla Sønderby. Et kvarter senere mødes Cecilie Finne-Ipsen og Linette Littau Dürr Holmslykke.

Efter en overkommelig sejr i første runde måtte Frederik Sejr, en af sidste års juniorverdensmestre, ud på først 20 huller i 1/16-finalerne og derpå 19 huller for at klare sig med til kvartfinalerne. Det blev endestationen. Sejr kom ud i et nyt tæt slagsmål, denne gang mod Patrick Thinghuus Sørensen, og på 18. hul var det Sørensen fra CGC, som forlod slagmarken med gulddrømmene intakte.

Sådan nogle kan drengelandsholdets Rasmus Bofill også sove på. I sin første match lørdag skulle han bruge 20 huller på at komme forbi Korsørs Christian Jacobsen, men i kvartfinalen mod Frederik Birkelund sikrede vinderen af Skanderborg Open tidligere på måneden sig avancement blandt de sidste fire med en sejr på 3&2.

Frederik Kjettrup fra observationstruppen nøjedes med at spille 43 huller i løbet af sine tre første matches på fyn, men der var mere modstand i Christian Engel fra Great Northern. Først på 18. hul fik nordjyden Kjettrup sikret sig sejren med mindst mulig margin.

Den sidste mand  i semifinalerne blev Sebastian Wiis fra Odder. Wiis blev nummer to i Skanderborg for et par uger siden, men ellers har han ikke præsteret det store hverken på den hjemlige eller internationale scene. En medalje ved et DM vil være karrierens foreløbige højdepunkt. I kvartfinalen slog han Anders Emil Ejlersen med 3&2 for at kvalificere sig til en semifinale mod Frederik Kjettrup. 

De lægger ud klokken 07.45, et kvarter efter Rasmus Bofill og Patrick Thinghuus Sørensen.

Santander DM Hulspil damer
Santander DM ulspil herrer

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer