Samme Sergio seks år senere | Golf.dk
Andalucía Valderrama Masters er Sergio Garcias første turnering i hjemlandet siden sejren i The Masters.

Foto: Getty Images

Samme Sergio seks år senere

19/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Seks år er gået siden den seneste udgave af Andalucía Masters, men da turneringen torsdag vendte tilbage til europatouren, fandt et velkendt navn vej til toppen. Inden 2011 havde ingen spanier nogensinde vundet en slagspilsturnering på Valderrama, men det udviklede sig til en fest for det lokale publikum nær San Roque, da Sergio Garcia slog Miguel Angel Jiménez med et enkelt slag.

I dette års udgave var der igen lagt op til en spansk duel, da værten, Garcia, og kometen Jon Rahm stillede til start som feltets to højest rangerede spillere på verdensranglisten.

Efter sejren i The Masters insisterede Garcia på, at han fortsat var den samme person, og ligesom i 2011 leverede han da også varen på den vindblæste bane, blødt op efter et døgn med tunge regnbyger. Det blev en anderledes svær dag for Rahm, som spiller sin første professionelle turnering nogensinde i sit hjemland.

Efter mindre end halvandet år som professionel er han den bedste europæer på verdensranglisten, så naturligvis var et talstærkt publikum troppet op for at få et glimt af den 22-årige fra Baskerlandet. For en gangs skyld fandt Rahm spillet udfordrende, og han kunne slemt skuffet skrive under på en 74'er, +3.

- Golf skete, lød svaret, da Rahm omringet af spansk presse blev bedt om en forklaring på det dårlige resultat, der placerer ham et slag på den forkerte side af cutgrænsen. Han har en tidlig starttid fredag, og der kan man forvente revanche fra verdens nummer fem, for dagens runde var kun hans anden over par siden PGA Championship for to måneder siden. I samme tidsrum er han ikke sluttet uden for top-15.

Der skal sandelig også leveres god golf, hvis han skal nå at fange sin 15 år ældre landsmand inden søndag eftermiddag. Garcia leverede syv birdies på vej mod en runde fem under par, og den score var kun Søren Kjeldsens spillemakker Joost Luiten i stand til at matche.

- Det var dejligt. Det var muligt at angribe derude, fordi det var blødt, men man skulle stadig slå gode slag, og det var jeg i stand til det meste af dagen. Jeg er meget glad for min runde, sagde Garcia til europatouren.

De tre danske deltagere finder sig alle på den rigtige side af cutgrænsen. Kjeldsen, som spiller sin første turnering efter en syv uger lang skadespause, kom rundt i respektable 72 slag, +1, for at lægge sig på 40. pladsen. Med en sejr og to andenpladser i karrieren på Valderrama kan man normalt tillade sig at forvente meget af den 42-årige, når han giver sig i kamp mellem korkegene på favoritbanen, men denne uge er der en beskeden målsætning om at prøve ryggen af under turnering og derudover se, hvilke dele af spillet, der behøver mest arbejde.

Kjeldsen er to slag efter Lasse Jensen og Anders Hansen, som var blandt kun 26 spillere under par torsdag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer