Sam Horsfield vinder karrierens første titel på europatouren | Golf.dk
Sam Horsfield gik runder i 68-63-71-68 for en samlet score i -18 og en sejr på et slag ned til Thomas Detry.

Foto: Getty Images

Sam Horsfield vinder karrierens første titel på europatouren

02/08 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Da Rasmus Højgaard puttede ud på 18. hul for en bogey, en runde i par og en delt sjetteplads i -13, så han slemt skuffet ud.

Det er imponerende langt, den 19-årige er nået i løbet af en professionel karriere, som blot er 18 måneder gammel. Han har allerede vundet på europatouren, og i begge de to turneringer siden genstarten af sæsonen, er han sluttet blandt de seks bedste. Han er nummer fem på Race to Dubai, har fire top-10 placeringer ud af 10 mulige i sæsonen og kan se frem til et nyt avancement på verdensranglisten, hvor han denne uge var nummer 131.

Men Højgaard var skuffet, og det var til at forstå. Han gik ind til finalerunden ved Hero Open med en plads i førerbolden og kun et slag fra førstepladsen, men selvom han længe formåede at holde sig inden for få slag af fronten, manglede der noget søndag. 

Det “noget” er svært at sætte fingeren på. Højgaard spillede ikke dårligt, og konkurrenterne leverede ikke scores ud over det sædvanlige. Den danske rookie slog simpelthen bare ikke bolden tæt nok på, og der var ingen lynende putter til at veje op for en længere afstand til hullet end ønsket. 

Spillemakkeren Sam Horsfield lavede birdie på første hul for fjerde dag i træk for at udvide sit forspring til to slag. Nærmere nåede Højgaard aldrig, også selvom han var to slag under par efter ni huller søndag.

Den danske chance for sejr forduftede endegyldigt på 16. hul, hvor Højgaard blev tvunget til at slå et layup efter et skævt drive, slog over green i sit tredjeslag og endte med en doublebogey. Han kom i mål i par for dagen og en samlet score i -13.

Det meste af vejen så Horsfield ud til at have styr på turneringen, men mod slutningen slog Thomas Detry turboen til. 

Ligesom Horsfield var belgieren på jagt efter karrierens første titel på europatouren, og han var allerede tre under par for finalerunden, inden han lavede birdie på 12. hul. Det blev den første af fire i løbet af seks huller. Der var få sekunder mellem Detrys birdie på 17. hul og en bogey til Horsfield på 15., og ud af det blå var englænderen pludselig i forfølgerens rolle.

18. hul er et langt par tre hul på Forest of Arden Country Club, men Detry havde allerede gjort den sværeste del af arbejdet, da han i to slag fik bolden ind til en meter. Han missede puttet, måtte nøjes med bogey og en 66’er, og så var der kun tilbage at vente og se, om en total i -17 ville række til omspil.

Lørdag slog Horsfield i vandet og lavede bogey på det korte par fem hul 17., men søndag spillede han hullet i fire slag for at generobre førstepladsen i -18. På 18. var den 23-årige englænder med amerikansk bopæl i stand til at ramme green og to-putte for sejren.

Det var ikke kun Højgaard, som gik ind til finalerunden med en realistisk chance for sejr. Joachim B. Hansen var tre slag efter Horsfield på syvendepladsen, men det blev aldrig 30-årige Hansens dag. 

Først på ottende hul kom dagens første birdie, og selvom der kom to flere senere, var der endnu flere fejl. Det blev til en 75’er og et fald til 28. pladsen i -8.

Søren Kjeldsen startede langt tilbage, men han havde en god arbejdsdag i 67 slag. Benjamin Poke var rundt i 71, -1, og det betyder, at de to sluttede side om side på 41. pladsen i -6.

Thomas Bjørn sluttede tredjesidst i finalefeltet efter en 78’er.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk