Salat og hvidvin kan lokke de unge kvinder ud på golfbanen | Golf.dk
Damer under 50 er nogle af de sværeste at få ud i klubberne. Men det kan lade sig gøre, hvis man skræddersyer tilbuddet.

Foto: Colourbox

Salat og hvidvin kan lokke de unge kvinder ud på golfbanen

11/11 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Varde Golfklub har i 2019 fået 12 nye kvindelige medlemmer i alderen 25 til 50.

Det lyder måske ikke af meget, men det er faktisk lidt af en solstrålehistorie, i det netop voksne kvinder under 50 er svære at rekruttere til en sport, hvor både mænd og ældre mennesker er overrepræsenteret.

- Pigerne er altid dem, der kommer sidst hjemmefra. Jeg kender det jo fra mig selv, hvor svært det kan være at komme ud, siger Lene Christiansen, der sidder i Varde Golfklubs netop nedsatte rekrutteringsudvalg. 

Hun er selv er i den nævnte målgruppe, og hun tror, at det tit er en lidt anderledes type tilbud, der skal til for at få yngre kvinder ud af busken.

Derfor satte hun og nogle andre kvinder sig for at prøve noget nyt.

- Vi tænkte, at det skulle være noget med salat og bobler eller brunch. Så vi har holdt to arrangementer, hvor man spiste sammen og fik noget puttetræning og kom ud på par 3-banen, siger hun.

Lene Christiansen er selv mor til børn på 9 og 14, som bor hos hende det meste af tiden. Derfor kan det være svært at finde tid til golf, og Varde Golfklub har også lagt sine damearrangementer fredag aften eller lørdag formiddag for at gøre det nemmere for travle kvinder med job og børn at finde plads til et ekstra kryds i kalenderen.

Hun fortæller, at der har været mellem 7 og 10 deltagere ved arrangementerne. Det var færre, end man havde håbet. Men det viste sig at være et plus, fordi det gør det nemmere at gøre det personligt og overskueligt for den enkelte deltager.

- Vi kvinder er lidt forsigtige. Vi tænker “kan jeg nu finde ud af det?” eller “bliver jeg til grin?”, siger Lene Christiansen.

Derfor mener hun, at det giver god mening at fokusere på det sociale og på overskuelighed, når man skal have damerne til at spille golf.

For når først de prøver det, bliver de tit overraskede over, hvor nemt de bliver bidt af det.

- Jeg startede for tre år siden, og jeg havde aldrig troet, at jeg ville synes, det var sjovt, før jeg egentlig prøvede det. Men man bliver jo grebet af konkurrenceelementet, og handicapsystemet betyder, at man kan spille med alle, lyder det fra Lene Christiansen.

Hun mener fortæller, at nogle af de nye damemedlemmer også har trukket yderligere familiemedlemmer med ind i golfklubben.

Fra april næste år vil der være en række nye kvindedage i klubben, hvor potentielle medlemmer kan nyde noget samvær, god mad og en introduktion til golfsporten.

I år brugte man Facebook til at gøre opmærksom på aktiviteten - såvel klubbens Facebook-side som de kvindelige arrangørers egne sider. Næste år håber man, at de nye kvindelige medlemmer vil trække deres netværk ud til damearrangementer i Varde Golfklub.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer