Søren Hansen: - Juniorarbejde er ikke spildt arbejde | Golf.dk
Søren Hansen på Great Northern, hvor han fungerer som cheftræner. Den tidligere verdensklassespiller mener, at juniorarbejde er essentielt. Han var i dag med som deltager ved Dansk Golf Unions landsseminar for juniorledere og træner.

Foto: Emil Hornstrup

Søren Hansen: - Juniorarbejde er ikke spildt arbejde

18/11 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

For et år siden gik Søren Hansen rundt og grublede over, hvorvidt han skulle fortsætte eller stoppe en af de mest succesfulde karrierer i dansk golfhistorie.

I dag befinder han sig i Fredericia, iført tyk sort sweater og fuldskæg og tilsyneladende enormt veltilpas sammen med 130 andre, der som ham arbejder med give golfens glæder videre til børn.

- Jeg synes, det er vildt fedt at være her. Også fordi, jeg får nogle af mine egne idéer bekræftet, siger Søren Hansen til Golf.dk.

Som cheftræner i Great Northern i Kerteminde, der åbnede i juli, har han været med til hver eneste juniortræning i klubben. Den har haft 101 juniorer i år, omend nogle af dem også har været medlemmer i andre klubber i 2017.

- Hvis man kan fastholde dem i golf, så har man gjort noget godt. Hvis man kan begå sig i golf, så kan man også begå sig andre steder i livet, vurderer Søren Hansen.

Og golf kan noget, som fodbold og håndbold ikke kan, i og med golf bliver ved med at være en mulighed, efterhånden som knæ, ryg og hofter siger nej til andre sportsgrene.

- Der er ikke noget juniorarbejde, der er spildt arbejde, konkluderer han.

Han mener selv, at nøglen ligger i at skabe nogle miljøer, hvor børnene ganske enkelt kan lide at være.

- Det skal være et sted, hvor man kan lege omkring indspilsgreen, og hvor der er et rum, som man kan hænge ud i, når vejret er dårligt. Et sted, som både forældre og børn er trygge ved. Og så tror jeg ikke man skal være så bange for, at en på 10 leger med en på 16, det kan man sagtens, siger Søren Hansen.

På et tidspunkt under seminaret i Fredericia bliver alle bedt om at rejse sig og lukke øjnene og tænke på en voksen, der har gjort en forskel for dem, da de var unge.

Søren Hansen når kun lige at lukke øjnene, før hans første træner i Hillerød, Mike Tulloch, dukker op på indersiden af hans øjenlåg.

- Han gav mig de vise ord, som jeg stadigvæk bruger i modgang, siger Søren Hansen.

Hvad ordene præcis var, vil Søren Hansen helst holde ”mellem Mike og jeg”.

- Man det omhandler den der gamle kliché med, at ”det næste slag er det vigtigste”, afslører han.

I dag har Søren Hansen rig mulighed for selv at påvirke unge mennesker. I Great Northern har han været med til at træne børn helt ned til fire-års alderen.

En del af dem aner ikke, at træneren er en af Danmarks mest berømte golfspillere nogensinde og den eneste, udover Thomas Bjørn, der har spillet Ryder Cup.

- Det er meget befriende, lyder det fra Søren Hansen.

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer